Anmeldelse: The Sims 3 Helaften

Lek deg i storbyen som kjendis, vampyr eller kjendisvampyr.

03.12.10 15:26

Simmene dine får stadig nye funksjoner og muligheter. EA games lanserte i forrige uke The Sims 3 Helaften, den tredje i rekken av utvidelsespakker til The Sims 3. Tidligere har du fått muligheten til å reise på ferie og utforske pyramider og gravkamre, eller bli med simmen din på jobb når hun slukker branner, dekorerer hjem eller forvandler andre simmer fra kjipinger til moteløver i stylistyrket.

Denne gangen kan simmen din dra på byen, feste og bli kjendis. Du kan starte et band, bli vampyr og henge på byens hippeste nattklubber eller brune buler.

Bo i storbyen
Det hele starter i byen Bridgewood. En ny by hvor du kan velge om du vil bo i et hus i forstaden på andre siden av brua, eller i en penthouse i en av skyskraperne i sentrum.

Undertegnedes sim, som har fått navnet Ninni, valgte selvsagt å bo i en penthouseleilighet, ettersom hennes søken etter kjendisstatus gjør at det er viktig å bo der det skjer.

Etter noen timers levetid har jeg klart å få Ninnis kjendisstatus opp i tre (av fem) stjerner. For å bli kjendis må du bli venner med andre kjendissimmer, dra på fester og fullføre oppdrag agenten din gir deg, som å trene mer, spille i en reklamefilm eller få betalt for å danse på byens hippeste nattklubb.

Jeg oppdager etter hvert en bug i spillet, ettersom jeg får beskjed av Ninnis agent om å utføre oppdrag på fellestomter som ikke finnes i Bridgewood, men som jeg kjenner igjen fra de andre simnabolagene. Oppdragene blir da ikke mulig å gjennomføre, noe som er frustrerende ettersom Ninni er helt avhengig av sine kjendispoeng for å komme inn på de kuleste nattklubbene, få rabatt på drinker i baren og få tilsendt gratis greier.

«Årnings» i heisen
I Ninnis jobb innen filmkarrieren, som utvikler seg fra bakgrunnsstatist, personlig assistent, produksjonsleder og senere skuespiller, møter hun selvsagt nok av kjendiser hun kan hooke opp med for å komme nærmere kjendistilværelsen og å oppnå sitt livstidsønske, å bli en superelsker. Dette innebærer at hun må ha «årnings» med fem forskjellige simmer på fem forskjellige steder. Og Ninni vet å kose seg, både i senger, boblebad, telt og sist, men ikke minst, i heisen på leilighetskomplekset sitt – som er en av de nye funksjonene i utvidelsespakken.

Jeg digger den nye byen, det er kult at summene endelig kan bo i leiligheter, men løsningen med høye bygninger og heiser og mange trapper fungerer ikke optimalt. Å komme meg ut fra min leilighet og ned på bakkenivå tok omtrent en simtime. Min sim måtte derfor stå opp grytidlig for å rekke alt hun skulle gjøre før arbeidsdagen starter – det faller selvsagt ikke i smak hos en b-sim som Ninni.

I tillegg kan du nå ta t-bane i byen. Men dette fungerer like dårlig som heisproblematikken nevnt over, det tar for lang tid å komme seg fra a til b.

Bite me
Selvsagt har også spillutviklerne hengt seg på vampyrtrenden som herjer for tiden. Får simmen din seg en vampyrvenn kan hun spørre om å bli bitt for å selv bli vampyr. Som vampyr kan du lese tankene til andre simmer, eller få de til å tenke på deg, du opparbeider deg ferdigheter mye raskere om natten og du får tilgang til den hemmelige vampyrklubben. Men du må passe på å få i deg blod eller plasmamat dersom du blir sulten, og ikke oppholde seg for lenge i sollys.

Jeg gir Ninni muligheten til å bli vampyr, men angrer i etterkant. Jeg digger ikke at de trekker inn overnaturlige elementer, The Sims skal jo være som et menneskeliv, din egen lille såpeopera. Men denne funksjonen kommer garantert til å falle i smak hos alle Twilight-tilhengerne der ute.

Vil ha flere kjendisjobber
Jeg blir fort lei av The Sims 3 Helaften, svikten med mulighetene som skal utføres på fellestomter som ikke eksisterer og det faktum at å komme seg rundt i byen, enten med heis fra toppetasjen og ned til bilen eller med T-banen, tar altfor mye tid trekker veldig mye ned på spillopplevelsen.

Ideen om å oppnå kjendisstatus er absolutt morsom, men det burde være flere utfordringer og yrkesvalg for å oppnå denne statusen. Å bare snakke med andre sure kjendissimmer ble i lengden en kjedelig måte å bygge opp kjendispoeng på. Det var morsomt med mange av mulighetene Ninni fikk av agenten sin, i hvert fall de som fungerte og henviste simmen til fellestomter som eksisterte. Men på mesteparten av oppdragene står jeg som spiller igjen på utsiden av en bygning mens min sim er inne, uten at jeg kan styre henne – en svakhet jeg også påpekte i min anmeldelse da The Sims 3 kom på markedet.

Alle motesimmer og interiørsimmer kan likevel glede seg over utvidelsespakken. Her få du med masse ekstra klær, tilbehør og hårsveiser til å stæsje opp din sim, eller trendy møbler til å innrede din nye penthouse så den blir klar for nettopp en helaften.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.