Anmeldelse: «Toy Story 3»

Foto: (Disney)

Du kan ikke trå feil med dette spillet.

31.08.10 08:01

Da «Toy Story» dukket opp i 1995 var både selve tittelen og Pixar sikret en evig plass i historien. 15 år senere valgte Disney å fortsette å melke konseptet ved å lage en andre oppfølger.

Slikt kan det lukte vondt av, og når det samtidig lanseres et barnespill, er det lov å være skeptisk. Men Disney har faktisk gjort en real jobb med å lage et godt barnespill i «Toy Story 3».

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Toy Story 3»-filmen

Eller ordet «barnespill» er kanskje litt feil. «Toy Story 3» består egentlig av en lang rekke mellomstore spill som varierer betydelig i innhold. Felles for de alle er at du styrer en eller flere av de velkjente «Toy Story»-figurene. Men der stopper derimot mye av likhetstrekkene.

Spillene varierer i alt fra det å tilpasse bygninger med nye farger, vinduer, dører og alt mulig annet rart - uten tilsynelatende større mål og mening - til racingelementer, plattformspill ala Super Mario - og relativt komplisert problemløsning. I sistnevnte kategori må du virkelig prøve og feile litt, og utnytte de forskjellige figurenes styrker og svakheter.

Gjennom hele spillet blir du ledsaget av gode hint og tips for hvordan ting fungerer, noe som gjør læringskurven uproblematisk.

Se «Toy Story 3» i aksjon:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Inni det hele er det blandet en god dose humor, slik vi kjenner det fra filmene. Noe av det beste ved spillet er at Disney til en viss grad prøver å skape en fusjon mellom spillverdenen og filmverdenen med en rekke mellomsekvenser av til dels svært høy kvalitet. Alt er selvsagt med norsk tale.

Voldsgraden i spillet holdes på et relativt ufarlig nivå, og ditt primære våpen i kampen mot den onde fienden med matvarenavn, er fargerike lekeballer. Noe mer aggressive våpen finnes også, men det fremstår aldri voldelig. Spillet handler i stor grad om å redde og samle leker.

Fra et foreldrestandpunkt er det for øvrig åpenbart at spillet forsøker å stimulere til noe læring og betydelig forbedring av koordinasjon.

Rent teknisk holder spillet en nesten overraskende høy kvalitet. Kontrollene er presise, og grafikken holder et godt nivå - spesielt i de mindre rommene du jobber i.

Om barna er glad i «Toy Story», så skal det godt gjøres å trå feil med dette spillet.

Trailer til «Toy Story 3»:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag