*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldelse: «UFC Undisputed 2010»

«UFC Undisputed 2010» er for de dedikerte.

18.06.10 21:00

Såskat mixed martials arts (MMA) er en smal sport i Norge, men enorm i USA. Den største ligaen heter UFC og har fostret superkjendiser, tv-show, leketøy og en rekke spill til ulike konsoller, for å nevne noe.

Høy vanskelighetsgrad

«UFC Undisputed 2010» er det nyeste spillet og er utviklet av japanske Yuke’s, som er mest kjent for wrestlingspillene i «WWE Smackdown vs. Raw»-serien. Selskapet serverer en omfattende, dyp og tilfredsstillende, men lite nybegynnervennlig gjengivelse av MMA.

HTML EMBED

Spillet byr på en rekke moduser, både enspiller og flerspiller, men brorparten av tiden kommer til å bli brukt på den store karrieredelen. Her skal du føre din egen slåsskjempe til topps i UFC-sirkuset og du begynner på bunn i amatørligaen, og må jobbe hardt for å stige i gradene. Vanskelighetsgraden er høy og du bør kjenne til ulike MMA-triks og -teknikker fra før.

Verdt å holde ut

Motstanderne gir deg juling som om de aldri skulle gjort annet, det avanserte kontrollsystemet er dårlig forklart og det er veldig lett å utvikle figuren din feil. Yuke’s gir inntrykk av at spilleren bør vite hva de ulike ferdighetene er, hva de påvirker og hvordan det er lurt å bygge figuren(e) sin på forhånd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Heldigvis er det verdt å holde ut, for etter hvert som du kommer inn i spillet blir det både artig, utfordrende og tilfredsstillende. Du vet hvordan du skal svare på de mange angrepene og takle de ulike kampstilene, får ikke lenger panikk når du blir lagt i matta og vet hvilke områder du skal satse på.

Tenke taktisk

Når ting begynner å sitte, kommer du også til å sette pris på resten av spillet og de andre systemene. For eksempel må du forholde deg til media og sponsorer, og du må hele tiden balansere trening og hvile. Ingenting er verre enn en sliten slåsskjempe.

Teknisk er «UFC Undisputed 2010» for det meste bra. Grafikken er god og kommentatorene strålende, mens resten av lydbildet er opp og ned. Blant annet er lydeffektene tamme.

Alt i alt er «UFC Undisputed 2010» et godt spill, men som sammenlignet med konkurrentene dessverre krever litt for mye innstats før det blir gøy. Hvis du er interessert i sporten eller har lyst til å prøve et annerledes slåssespill, er dette vel verdt en titt. Ellers er «Fight Night Round 4» og «Street Fighter IV» fortsatt kongene.

Se gameplay fra «UFC Undisputed 2010»:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.