RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldelse: «Uncharted: Drake's Fortune»

Sist oppdatert:
«Uncharted: Drake's Fortune» er maskinens beste spill til nå.

(Spillmagasinet): Hvis vi bare hadde gitt karakter etter hvor originalt et spill er, hadde actioneventyret «Uncharted: Drake's Fortune» havnet langt ned på skalaen.

Naughty Dog – mest kjent som selskapet bak «Jak & Daxter»-serien til PS2 – har kopiert «Gears of War» sitt kampsystem, utforskningsdelene til «Tomb Raider», og hovedpersonen er som snytt ut av nesa på Indiana Jones.

Heldigvis er det viktigste for oss hvor moro vi har det og her scorer «Uncharted» skyhøyt.

Bortsett fra litt småtteri hist og pist, er det en sann glede å hjelpe Nathan Drake der han jobber seg gjennom alt fra tett jungel og til gamle borger. Målet med det hele er å finne skattene fra gullbyen El Dorado.

Sjarmerende figurer

I motsetning til spillfigurer flest er Nathan og resten av «Uncharted» sin besetning både sjarmerende og troverdige. Utviklerne har vært veldig flinke med alt fra animasjonene og til den noe harry dialogen, og dette gjør så du engasjerer deg enda mer i den spennende historien.

Når jeg først kom i gang klarte jeg ikke å stoppe, jeg var hele tiden nysgjerrig på hvordan det gikk med figurene og selvfølgelig på hvordan jakten endte.

«Uncharted» gikk for øvrig unna på en dag og jeg forberedte derfor et par sure kommentarer om holdbarheten, men etter at jeg hadde tenkt meg litt om kom jeg på at jeg hadde brukt respektable 10 timer. Og da hadde jeg knapt samlet noen bonusgjenstander.

Variert

De timene er uten tvil de morsomste jeg har tilbrakt sammen med et PS3-eksklusivt spill. Nathan Drake er utrolig enkel å styre, og spillets mange, varierte og godt designede omgivelser byr hele tiden på nye, underholdende og ofte utfordrende oppgaver og hendelser.

Jeg har ikke lyst til å si nøyaktig hva du kommer til å oppleve, men kan avsløre så mye som at selv Indiana Jones hadde blitt misunnelig på Nathan Drake. Ofte satt jeg med et bredt smil om munnen og både ropte og skrek mens hovedpersonen hoppet, slang seg og løp gjennom de nydelige omgivelsene.

Se en trailer for spillet:
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

Se flere spillvideoer her

«Uncharted» er utrolig flott og viser at maskinen kan så lenge utviklerne er dyktige nok. Blant annet flyter spillet som en drøm, omgivelsene er detaljerte, vannet ser helt ekte ut, og samtlige figurer er meget godt animerte.

Litt kjedelig skyting

Nathan er, som seg hør og bør, ikke den eneste som er på jakt etter gullet. De mange områdene du skal utforske er fulle av skyteglade fiender, men dessverre er ikke kampsystemet helt topp.

Som i «Gears of War» må du søke dekke bak diverse konstruksjoner og så titte frem og plaffe løs, men til forskjell fra i Epics spill er kampene i «Uncharted» ofte veldig stillestående. Fiendene foretrekker nemlig å gjøre akkurat det samme som deg, så stort sett holder dere dere på samme sted og spretter frem i ny og ne.

Mange lagringspunkter

Heldigvis blir fiendene både mer angrepsvillige og bevegelige utover i spillet og på den høyeste vanskelighetsgraden, noe som igjen krever at du søker dekke andre steder.

I tillegg tvinger ofte den begrensede tilgangen på ammunisjon deg ut på slagmarken for å finne mer, noe som får fiendene til å flytte litt på seg.

Sistnevnte er for øvrig en utrolig stressende opplevelse – fiendene er treffsikre og det skal lite til før Nathan faller om. Du må med andre ord være forberedt på å dø en hel haug ganger, men heldigvis er lagringspunktene plassert så tett at du aldri må spille særlig mye om igjen.

En ny favoritt

Med unntak av de ofte litt kjedelige skuddvekslingene og det at du har sett det meste før, er «Uncharted» helt fabelaktig.

Hvis du er ute etter nytt PS3-spill trenger du ikke å lete lenger, og har du ikke maskinen så er dette en glimrende grunn til å kjøpe en.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere