Anmeldelse: «World Rally Championship»

Foto: (Black Bean)

«WRC» når dessverre ikke helt opp.

28.10.10 21:36

Bilspillsjangeren er kanskje den spillsjangeren hvor konkurransen er hardest og sjansen for å lykkes minst. Akkurat som den ordentlige bilbransjen domineres sjangeren av et par kjemper som har tilgang på tilnærmet uendelig med ressurser.

Feil og mangler

Av og til kommet det imidlertid en underdog som viser de store hvordan ting skal gjøres, og etter å ha spilt en tidlig versjon av det offisielle «WRC»-spillet hadde jeg trua. Dessverre klarte ikke den lille italienske utvikleren Black Bean helt å levere varene, på tross av at det er i stand til å underholde har spillet for mange feil og mangler.

Det mest kritiske er banene, som i følge utviklerne alle skal være hentet fra virkeligheten. Jeg håper at det er en sannhet med kraftige modifikasjoner, for selv om det finnes en del bra er veldig mange rett og slett kjedelige å kjøre på. I tillegg til at designet ofte er skikkelig døvt, gjør utviklerne det de kan for å tvinge deg til å kjøre tilnærmet midt i veien. For eksempel har snøen i Sverige mer til felles med betong enn noe du kan dulte litt borti.

Foto: Skjermbilde (Black Bean Games)

Glimrende kjøring

Teknisk er heller ikke ting helt som vi forventer. Grafikken er enkelt og greit dårlig, lyden litt «så där», menyene tungvinne, onlinebiten mangelfull og lastepausene mange og lange. Jeg forventet ikke at «WRC» skulle kunne hamle opp med for eksempel «Gran Turismo 5», men dette er rett og slett for dårlig når kalenderen viser 2010 og prislappen fullpris.

Heldigvis, når det skuffende førsteinntrykket har lagt seg, kontrollen begynner å sitte og du har fått justert bilene til å oppføre seg sånn som du vil, våkner «WRC» til live. Konkurransen er knallhard, og du kommer vekselvis til å sitte med hjertet i halsen og et bredt smil der du fyker rundt. Fartsfølelsen er det ingenting i veien med, fysikkmodellen er tålelig realistisk og det er tilfredsstillende å mestre kontrollen.

HTML EMBED

Stor enspillermodus

Akkurat som for eksempel Codemasters, har Black Bean satset på enspillermodusen. I tillegg til at du kan delta i enkeltrally og mesterskap, får vi servert en skikkelig karrieredel. Du begynner nederst på rangstigen og skal kjempe deg til en plass på et WRC-lag, for så å prøve å vinne hele greia.

En lokal flerspillermodus har det også blitt plass til, opptil fire stykker kan spille mot hverandre. «WRC» har en onlinemodus, men som tidligere nevnt er den skuffende. Sammenlignet med konkurrentene er modusen tynn.

Midt på treet

Alt i alt hører «WRC» hjemme midt på treet. Selve spillet er tålelig gøy, men de mange kjedelige banene, de knallharde hindringene ved siden av veien og den dårlige teknikken trekker veldig ned. Du bør i hvert fall vente med å kjøpe «WRC» til du har fått testet «Gran Turismo 5» sin rallydel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.