Anmeldelse: «Yakuza 3»

Actionrollespillet «Yakuza 3» er en hardtslående opplevelse.

Spillkjempen Segas «Yakuza»-serie har vært en kjempesuksess i Østen. Her i Vesten har det gått tregere. Dårlig timing og markedsføring må ta mesteparten av skylda, for spillene er det lite i veien med.

Fortellingen om tøffingen Kazuma Kiryus uoverensstemmelser med den japanske mafiaen har både vært spennende og engasjerende, og nå er det tredje kapittelet her. Storbyene fra de to første spillene er til dels byttet ut med feriestedet Okinawa, uten at det har noe å si for Kazuma.

God fortelling

Etter litt klabb og babb med de lokale myndighetene og et par gangstere, må hovedpersonen igjen vise hvem som er sjefen. Jeg skal ikke avsløre noe særlig av fortellingen, men kan si så mye som at den holder samme høye kvalitet som de to foregående.

Se gameplay fra «Yakuza 3»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Du får blant annet servert overraskelser på løpende bånd, flotte mellomsekvenser og interessante figurer som du har lyst til å prate med og lære å kjenne. Sega fortjener for øvrig også skryt for stemmene og at det er lett å komme inn i historien, du trenger ikke å ha spilt de to andre spillene for å skjønne hva som foregår i «Yakuza 3».

Glimrende kamper

Omgivelsene du skal utforske er både detaljerte, varierte og innholdsrike. Akkurat som i for eksempel «Grand Theft Auto», er det artig bare å løpe rundt, titte og prøve diverse småspill. Blant annet kan du bryne deg på dart og fisking, og samtlige av småspillene er godt laget og bidrar til en variert spillopplevelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Yakuza 3» er fullt av folk som vil gi deg i juling, men i motsetning til i mange lignende spill kommer du til å se frem til kampene. Motstanderne dine vet som oftest hva de driver med og Sega har utviklet et dypt, variert og ikke minst brutalt kampsystem. Kazuma deler ut juling på verst tenkelige måter, godt hjulpet av lydeffekter som er såpass at naboen fort begynner å lure.

Noen skavanker

Dessverre er ikke alt som det skal være, noe som er mye på grunn av at «Yakuza 3» er forholdsvis gammelt – spillet ble sluppet i Japan i februar 2009. Blant annet er grafikken tidvis middelmådig, fysikkmotoren halter og animasjonene er ikke bestandig helt topp. I tillegg begynner kameraet av og til å krangle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Heldigvis veier resten av spillet opp. «Yakuza 3» byr på en spennende og engasjerende fortelling, interessante figurer, detaljerte og innholdsrike omgivelser og et knallgodt kampsystem. Hvis du har lyst på en god fortelling og å banke løs på noe annet enn de tradisjonelle fantasi- eller rommonstrene, er dette verdt en titt.

Flere rollespill å vurdere: «Final Fantasy XIII», «Dragon Age: Origins» og «Fallout 3».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.