Anmelder eks’en på nettet

Foto: (Foto: Faksimile fra omtalte nettside)

Norske kvinner henger ut ekskjærester med personlige opplysninger, karakterer og kommentarer på en amerikansk nettside. Ekspertene er kritiske.

13.07.06 17:36

(Womanweb.no): Det er ikke et nytt nettfenomen at man ”hevner seg” på en tidligere flamme på nettet. Nettsider som enten later som eller faktisk legger ut bilder av ekser, omtaler dem eller anmelder er ikke nytt. Personlige opplysninger som fødselsdato og bosted, og dessuten en egen side kun dedikert mannlige ekser, har det ikke vært spesielt stort omfang av.

Den amerikanske nettsiden Womansaver dedikerer seg imidlertid til nettopp det siste, og allerede har 36 norske menn fått sine pass påskrevet ved å sammen med personlige data bli vurdert blant annet seksuelt, økonomisk, om han er til å stole på.

¿ Hva synes du om dette? Klikk din mening til høyre.

I følge VG Nett er Datatilsynet svært kritisk til nettsiden, og mener den er både krenkende og uheldig. De mener det er lite de kan gjøre for mennene som blir omtalt.

-I og med at dette er en amerikansk side så vil regelverket vårt være begrenset. Den rette fremgangsmåten i Norge er nok å ta dette via straffeloven. Hvis man synes opplysningene som er lagt ut om seg er krenkende bør man henvende seg til politiet, sier Astrid Flesland i Datatilsynet til VG Nett.

Sex- og samlivsekspert Kristin Spitznogle sier til VG at uthengningen er svært uheldig dersom det er hevn som er motivasjonen:

-Selv om to unike mennesker ikke får til et samliv sammen kan jo hende at akkurat de to er en uheldig kombinasjon. Når man avslutter et samliv bør man forsøke å unne både seg selv og den andre nye muligheter med andre mennesker, mener hun.

Les også:

Slik krangler du sunt

Ærlig om utroskap?

Woman overalt

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.