Gå til sidens hovedinnhold

Anmelder norsk selskap etter dødsfall i Rødehavet

Enke anmelder norsk driftsselskap for uaktsomt drap på ektemannen.

(Nettavisen): En jemenittisk fisker, Mohammed Ali Quanas, ble angivelig skutt og drept i en fiskebåt i Rødehavet utenfor Jemen, 3. august 2011.

Det er tidligere fremmet anklager om at de dødelige skuddene ble avfyrt som varselsskudd fra tankskipet «Nordic Fighter», som seilte under norsk flagg i en russiskledet konvoi gjennom Rødehavet.

Nå har enken til den avdøde fiskeren, Najibah Bahri, levert inn en anmeldelse til norsk politi hvor hun ber dem etterforske saken.

Mottatt i brevform
Oslo politidistrikt opplyser til Nettavisen at de har mottatt anmeldelsen i brevform.

- Vi har mottatt en anmeldelse, og går gjennom og vurderer den, sier leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til Nettavisen.

Enken har anmeldt det norske driftsselskapet V-Ships, som opererer tankskipet «Nordic Fighter». Skipet eies av rederiet Nordic American Tanker Shipping.

Hovedregelen tilsier at det er landet der skipet er registrert som får ansvaret for en eventuell etterforskning i straffbare forhold i internasjonalt farvann.

- Må sette oss inn i saken
Førstestatsadvokat Siri S. Frigaard har tidligere uttalt at Kripos og statsadvokatene mente det ikke var grunnlag nok til å etterforske forholdet. Voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt har ennå ikke tatt stilling til den videre gangen i saken.

- Dette er en sak som er noe tilbake i tid, så vi må bruke litt tid på å sette oss inn i saken, og så gjør vi en vurdering etter hvert, sier Lien Metlid.

Rederiet Nordic American Tanker Shipping har tidligere benektet påstanden om at det norske skipet skal ha vært involvert i dødsfallet til den jemenittiske fiskeren.

Det var Bloomberg som først omtalte historien til den jemenittiske fiskeren. Norske medier som Aftenposten og NRK, har skrevet om saken tidligere.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget