Gå til sidens hovedinnhold

Anmelder norsk selskap etter dødsfall i Rødehavet

Enke anmelder norsk driftsselskap for uaktsomt drap på ektemannen.

(Nettavisen): En jemenittisk fisker, Mohammed Ali Quanas, ble angivelig skutt og drept i en fiskebåt i Rødehavet utenfor Jemen, 3. august 2011.

Det er tidligere fremmet anklager om at de dødelige skuddene ble avfyrt som varselsskudd fra tankskipet «Nordic Fighter», som seilte under norsk flagg i en russiskledet konvoi gjennom Rødehavet.

Nå har enken til den avdøde fiskeren, Najibah Bahri, levert inn en anmeldelse til norsk politi hvor hun ber dem etterforske saken.

Mottatt i brevform
Oslo politidistrikt opplyser til Nettavisen at de har mottatt anmeldelsen i brevform.

- Vi har mottatt en anmeldelse, og går gjennom og vurderer den, sier leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til Nettavisen.

Enken har anmeldt det norske driftsselskapet V-Ships, som opererer tankskipet «Nordic Fighter». Skipet eies av rederiet Nordic American Tanker Shipping.

Hovedregelen tilsier at det er landet der skipet er registrert som får ansvaret for en eventuell etterforskning i straffbare forhold i internasjonalt farvann.

- Må sette oss inn i saken
Førstestatsadvokat Siri S. Frigaard har tidligere uttalt at Kripos og statsadvokatene mente det ikke var grunnlag nok til å etterforske forholdet. Voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt har ennå ikke tatt stilling til den videre gangen i saken.

- Dette er en sak som er noe tilbake i tid, så vi må bruke litt tid på å sette oss inn i saken, og så gjør vi en vurdering etter hvert, sier Lien Metlid.

Rederiet Nordic American Tanker Shipping har tidligere benektet påstanden om at det norske skipet skal ha vært involvert i dødsfallet til den jemenittiske fiskeren.

Det var Bloomberg som først omtalte historien til den jemenittiske fiskeren. Norske medier som Aftenposten og NRK, har skrevet om saken tidligere.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar