RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmelder politiet etter HA-raid

Foto: Erlend Aas / Scanpix
Advokat John Christian Elden gir politiet strekk.

Onsdag beslagla politiet Hells Angels' eiendom i Strømsveien i Oslo. Bakgrunnen for aksjonen er en beslutning om at hele eiendommen skal inndras til fordel for staten som ledd i en kommende straffesak mot flere personer med tilknytning til klubben.

Les mer: Politiet har beslaglagt Hells Angels' hovedkvarter

Advokat John Christian Elden sier til Nettavisen torsdag kveld at politiet vil bli anmeldt for ulovlig ransaking.

- Bakgrunnen er aksjonen torsdag da politiet tok beslag i huset. I den forbindelse tok politiet seg også inn i Hells Angels lokaler. Dette hadde de ikke fått rettens tillatelse til, konstaterer Elden som offisielt sett representerer huseier Capitol Eiendom AS.

Refser politiet

Capitol Eiendom er eid av blant annet Hells Angels (HA) talsmann i Norge, Rune «Supern» Olsgaard og HA-medlem Arne Vorkinslien.

I tillegg til eierandeler er «Supern» også oppført som styreleder i selskapet.

- Politiet benyttet anledningen til å ta seg inn i huset og ikke bare beslaglegge det. Da er det en ulovlig ransaking vi står overfor, for de har bekreftet at ingen domstol har autorisert aksjonen deres, sier Elden til Nettavisen torsdag kveld.

- Det vil vi måtte følge opp med en anmeldelse, for det må være et minimum at politiet selv følger loven i sin kamp for at MC-entusiaster gjør det samme, fortsetter han.

Det er seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt som har ansvar for aksjonen.

Økonomien saumfart

Påtalemyndigheten besluttet å aksjonere på bakgrunn av to tiltaler fra henholdsvis 2010 og 2011. I 2010 ble det gjort beslag av fire skytevåpen i klubblokalet. I 2011 ble det gjort beslag av elleve skytevåpen i lokalet.

Ifølge TV 2 er det skattemyndighetene som har saumfart økonomien til eiendomsselskapet som eier klubbhuset, ettersom de mener selskapet skylder store beløp i ubetalt skatt.

- Vi har fått et bokettersyn fra skattemyndighetene, ti år tilbake i tid, og de mener at vi har leid ut for billig til oss selv. Derfor fikk vi et skattekrav på en million kroner, sier HA-talsmann Rune «Supern» Olsgaard sier til TV 2.

Kravet ble betalt, men i forrige uke fikk Hells Angels et nytt krav for 2012 på 50.000 kroner med betalingsfrist i november. Olsgaard mener dette må skyldes en misforståelse.

Fire stykker ble bostedsløse etter aksjonen. I kveld skal de bo hos en av støtteklubbene, «Devils Choice» på Ås.

Les også: Hells Angels på sosialen

Politiet ønsker ikke å kommentere saken.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere