*Nettavisen* Nyheter.

Anmelder politiet etter ulykken i Vadsø

Foto: Kine Moxness Sandnes (Finnmarken)

Faren til omkomne Mia Berg Kestilæ, Arne Kestilæ, mener politiet ikke gjorde nok for å redde datteren og Vilde Morso Avseth natt til 17. mai.

26.05.11 21:25

Arne Kestilæ sto torsdag fram i VG, hvor han sier at han mener politiet burde hoppet i vannet og forsøkt å redde datteren Mia Berg Kestilæ (17) og hennes venninne, Vilde Morso Avseth (19).

De to jentene omkom da bilen de satt i kjørte utenfor kaia i Vadsø. De to andre ungdommene som satt i bilen, som var jentenes kjærester og Vildes bror, klarte å komme seg ut av bilen på egen hånd og tilkalte hjelp.

- Burde gjort mer
Ifølge VG har Arne Kestilæ nå engasjert advokat Brynjar Meling, som torsdag anmeldte politiet til Spesialenheten for politisaker.

- Jeg vil gå så langt som å si at det var politiet som tok livet av datteren min ved ikke å redde henne. De gjorde ikke jobben sin. Hva hadde de gjort om det var deres egen datter som var i vannet?, sier Kestilæ til VG.

Han sier til avisa at han velger å anmelde saken for å få etterforsket om tjenestemennene på stedet har utvist grov uforstand i tjenesten eller begått andre straffbare forhold.

- Det kan etter vår mening stilles spørsmål ved om det ble gjort nok for å berge jentenes liv, sier Meling til VG.

Jobbet raskt
Like etter ulykken gikk byens ordfører og rådmann ut og roste redningsarbeidet, som de mente skjedde svært raskt. Det tok noen få minutter før de første politibetjentene kom til stedet, og like etter kom ambulanse og brannmannskaper. Sistnevnte hadde også med dykker. Det gikk 20 minutter før begge jentene ble hentet ut av bilen. Under et halvt døgn seinere ble Mia og Vilde bekreftet omkommet.

- Jeg har snakket med flere som var til stede på kaia. Ingenting ble gjort før en dykker var på plass. Etter det jeg har fått vite var det først to polititjenestemenn som kom til stedet, deretter to til.

Kunne ikke én av dem ha knyttet et tau rundt livet og hoppet uti? Det er nok av utstyr på kaia til å hjelpe seg med, deriblant livbøyer. Jeg har selv vært med på å bade i vannet her før 17. mai. Det er ikke noe problem, så lenge du er rask opp igjen, sier Kestilæ til VG.

- Risikabelt
Ifølge politiet sto ikke bilen plant i vannet, men med bakparten opp, og fronten ned i vannet.

- Det var en viss risiko for at den kunne tippe over. Det andre var den lave temperaturen i vannet. Det var snø i luften. Man holder ikke lenge ut i en sånn temperatur. Man kan ikke stille krav om at politifolk skal sette sitt eget liv på spill. Sånn ble situasjonen vurdert der og vi mener den vurderingen var riktig, sier politimester Ellen Katrine Hætta til VG.

- Jeg har full forståelse for at faren vurderer det annerledes, og at han føler det slik. Dette er en tragedie, sier Hætta.

Det har ikke lyktes Finnmarken å komme i kontakt med Arne Kestilæ eller å få en kommentar fra politiet.

Les flere saker hos Finnmarken her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.