RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmelder sprengninger ved Midelfarts luksushytte

Store steinmasser: Det er sprengt ut store steinmasser på Gryteskjær. Tjøme kommune politianmelder forholdet. Den gamle hytta på øya er revet.foto: Terje Wilhelmsen
Store steinmasser: Det er sprengt ut store steinmasser på Gryteskjær. Tjøme kommune politianmelder forholdet. Den gamle hytta på øya er revet.foto: Terje Wilhelmsen
Sist oppdatert:
– Dette er alvorlige miljøkriminalitet. Derfor politianmelder vi sprengingsarbeidene som er gjort på svaberg på Gryteskjær.


TJØME: Det sier Tjømes rådmann, Christine Norum, til Tønsbergs Blad. Det er Hermine Midelfart som eier Gryteskjær sammen med sin mann. Hennes hytte er den eneste på øya.

– Her er det gjort sprengingsarbeider i skjærgården som ikke er i tråd med byggetillatelsen som er gitt. Det ser vi meget alvorlig på og reagerer deretter, sier Norum til Tønsbergs Blad.

Samme grunnmur

Byggesaksleder i Tjøme kommune, Harald Svendsen, opplyser til Tønsbergs Blad at det er gitt tillatelse til riving og gjenoppføring av ny hytte på eiendommen.

– Det er gitt tillatelse til å bygge en ny hytte på 130 kvadratmeter. En forutsetning både i søknaden og behandlingen av saken, er at den nye hytta skal stå på samme grunnmur som den gamle. Det er ikke gitt tillatelse til sprengningsarbeider på eiendommen, sier Svendsen.

Byggesakslederen opplyser videre at man fra kommunens side vil følge opp saken ved å påse at vedtaket blir fulgt.

– Når det gjøres arbeider det ikke er søkt om, i dette tilfellet sprenging av store steinmasser, kan det bli aktuelt med en bot, sier Svendsen, som presiserer at det er politiet som utferdiger bøter i alvorlige saker som er politianmeldt.

Nylig ga Tjøme kommune en bot på 150.000 kroner til et firma som hadde utført ulovlige sprengingsarbeider i forbindelse med utbygging ved Randineborg.

Hermine er storesøster til den mer profilerte Celine Midelfart. Her et bilde fra yngre dager.

Under hummeraksjonen

Sprengningsarbeidene som er gjort på Gryteskjær, ble oppdaget under den store aksjonen mot ulovlig hummerfiske i begynnelsen av juli. Det var representanter fra Statens naturoppsyn som registrerte de store steinmassene på øya. De varslet politiet om forholdet. Politiet varslet Tjøme kommune om det som var oppdaget på Gryteskjær. I går hadde ledelsen i Vestfold politidistrikt møte med ledelsen i Tjøme kommune der denne saken ble drøftet.

Fungerende visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold bekrefter overfor Tønsbergs Blad at de har reagert på meldingen om sprengningsarbeidene på Gryteskjær.

– Slik jeg ser det er dette en alvorlig sak. Rent formelt avventer politianmeldelse fra Tjøme kommune. Så snart den foreligger, vil vi starte etterforskning. En etterforskning som går på det strafferettslige ved det som er gjort. I første omgang vil vi da be om en forklaring fra ledelsen i firmaet som har utført arbeidene, sier Ole Bjørn Sakrisvold til Tønsbergs Blad.

Du kan lese hele saken her.

Det lyktes ikke Tønsbergs Blad i går komme i kontakt med Hermine Midelfart for å få en kommentar i denne saken.

Det er firmaet Bygga mit hem som har ansvaret for arbeidene på Gryteskjær. Daglig leder Henry Mortensen sier til avisa at han ikke ønsker å uttale seg på det nåværende tidspunkt.

I en e-post til Tjøme kommune dater 11. juli skriver Mortensen at de har hatt åpne samtaler om de fleste spørsmål med kommunen ved Abrahamsen (byggesaksbehandler – red anmrk.).

Fotavtrykket

«Utgangspunktet er at hyttas fotavtrykk ikke endres. Da sprengingsforbud ikke er nevnt, så langt vi vet, i godkjenningen, har vi avtalt med Abrahamsen at vi kan gjøre dette uten av fotavtrykket endres», skriver Mortensen.

Byggesaksleder Harald Svendsen benekter at noen i kommunen har gitt noen som helst tillatelse til eller avtalt at dette kan gjøres på Gryteskjær.

Doblet gebyret

For kort tid siden ble et firma som sprengte ulovlig ved Randineborg ilagt 150.000 kroner i gebyr etter at kommunen ble klar over arbeidene.

Administrasjonen mente 75.000 kroner i gebyr var tilstrekkelig for firmaet S & K Hus og Hytter som gjorde jobben, men politikerne i teknisk hovedutvalg på Tjøme doblet beløpet, melder avisen Øyene.

Ifølge avisen skal en av eierne i firmaet, Gard Schømer, ha oppfattet kommunen slik at sprengarbeidet ved Mølledammen kunne gjennomføres i samsvar med en muntlig godkjenning.

Det blir avvist fra saksbehandlerhold i Tjøme kommune.

Midelfart skriver i en epost til NRK at de gikk gjennom tillatelsen, og at de ikke fant noe forbud om sprengning. De mener det utvendig ikke vil bli noen endringer på terrenget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere