*Nettavisen* Nyheter.

Anmelder Ullevål for giftutslipp

Fylkesmannen har vært på besøk på Ullevål sykehus for å dokumentere utslippene av kjemikalier. Foto: (Jens Hertzberg/Fylkesmannens miljøvernavdeling)

Ullevål universitetssykehus anmeldt for å ha sluppet ut titalls tusen liter kjemikalier.

11.11.09 15:52

Fylkesmannen anmelder Ullevål universitetssykehus for brudd på forurensningsloven, etter at de har sluppet ut flere titalls tusen liter kjemikalier.

I kloakken
Ullevål har siden 2003 årlig sluppet om lag 25.000 liter kjemikalier i kloakken, og både ledelse og ansatte har visst om utslippene. Halvparten er det giftige og kreftfremkallende stoffet formalin.

I oktober ble Ullevål anmeldt av Vann- og avløpsetaten, da det ble oppdaget at driftspersonellet kan ha vært eksponert for helsefarlig stoffer i flere år.

Nå har også Fylkesmannen gått til anmeldelse, melder aftenposten.no.

- Uakseptabelt
- Det er uakseptabelt at sykehuset har vært klar over utslippet i så lang tid uten å gjøre tiltak. Økonomi har uten tvil vært et element her, sier Hertzberg og legger til at sykehuset kan ha spart flere hundre tusen kroner på å ikke levere det farlige avfallet til godkjent mottaker slik som loven krever.

- Det sender ut et veldig dårlig signal når en offentlig virksomhet gjør dette.

Visste om
Ullevål universitetssykehus har innrømmet at styret, ledelsen og ansatte har vært klar over utslippene siden 2003, og at det har pågått fram til høsten 2009. Etter en kontroll i september fikk sykehuset pålegg om å rette opp i de manglende rutinene.

Ullevål universitetssykehus vil ikke svare på hvorfor de har dumpet kjemikaliene og slik satt helsen til Vann- og avløpsetatens arbeidere i fare, med henvisning til at saken er under etterforskning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.