RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldt av barnevernet

Sist oppdatert:
Samboerparet som mandag ble siktet for overgrep mot tre tenåringsgutter, ble anmeldt av barnevernet.

Kvinnen (26) og mannen (30) skal ikke ha bodd lenge i kommunen før de natt til lørdag ble pågrepet i sitt hjem, etter at politiet hadde fått en anmeldelse fra barnevernet fredag. Anmeldelsen skal ha gått ut på at tre gutter helt ned i 13-års alderen var blitt seksuelt misbrukt av kvinnen, mens mannen var medvirkende til overgrepene. Hvorfor barnevernet er innblandet i saken, ønsker ikke etterforskerne ved det aktuelle lensmannskontoret å uttale seg om.

Sosialsjefen i den aktuelle kommunen vil verken avkrefte eller bekrefte at barnevernet er involvert i saken.

- Erkjenner ikke straffskyld
Heller ikke forsvarerne til de to siktede ønsker å si noe om barnevernets rolle.

- Jeg vil ikke kommentere detaljene og om barnevernet har vært inne i saken. Jeg kan bare si at min klient ikke erkjenner straffskyld, sier mannens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad til iBergen.no. Hun vil heller ikke si noe om hvordan partene kjenner hverandre eller hva som er blitt sagt i avhør.

Samboerparet ble avhørt i helgen, før de ble fengslet på mandag.

Fare for bevisforspillelse
Overgrepene skal ha skjedd i parets bolig, som ligger i en av Bergens nabokommuner. Politiet vil ikke opplyse om det var snakk om et enkelttilfelle, eller om overgrepene skal ha skjedd over tid. Etterforskningen er blitt lagt fullstendig lokk på, ettersom Bergen tingrett mener det kan være fare for bevisforspillelse.

Prioritert
Saken har høy prioritet hos politiet. Den ene fornærmede er allerede avhørt og nye avhør venter det siktede samboerparet. De to yngste guttene skal gjennomgå dommeravhør, fordi de er under 14 år gamle.

Elektroniske spor på mobiltelefon skal også vise telefonkontakt mellom de siktede og fornærmede.

En god del etterforskning gjenstår, blant annet skal politiet gå igjennom datautstyr som ble beslaglagt hjemme hos paret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere