Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldt etter drapsuttalelse

Organisasjonen LLH politianmelder den muslimske demonstranten Moyhdeleen Mohammad fra Larvik.

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) anmelder Moyhdeleen Muhammad for hatefulle ytringer mot homofile i en artikkel i Klassekampen.

Les også:- Homofile fortjener å drepes

-Vi mener at dette er ekstreme synspunkter som svært få muslimer i Norge deler og oppfordrer til ikke å la en enkeltpersons uttalelser gå ut over den alminnelige muslim, heter det i uttalelsen fra LLH.

Les saken hos Østlandsposten

- Ekstrem uttalelse

Anmeldelse ble levert tirsdag 16. februar. Organisasjonen mener Moyhdeleens uttalelser klart rammes av straffelovens paragraf 135a, om hatefulle og diskriminerende ytringer.

- Dette er en fullstendig uakseptabel og ekstrem uttalelse. Det er vel det mest ekstreme vi har hørt her i landet på mange år, sier LLH-leder Karen Pinholt til NTB.

Moyhdeleen Mohammad holdt hovedappellen under demonstrasjonen mot Dagbladets Mohammed-tegning i Oslo fredag. Der advarte han blant annet mot et nytt 11. september i Norge, noe som vakte stor oppsikt.

Han fulgte opp med å støtte de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia, som nylig steinet en mann til døde.

- Etter det jeg kjenner til, var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen.

Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia. Han kaller seg talsmann for «De frivillige».

Ikke første anmeldelse

For noen år siden gikk LLH til anmeldelse av en kristen person som kom med lignende synspunkter.

- Vi kan ikke gjøre forskjell. Nå er det viktig å vise at vi ikke aksepterer at noen snakker slik om andre mennesker, sier Pinholt.

Til NTB understreker hun at selv om slike ytringer er ekstreme og sjeldne her i landet, er det hverdagen i mange andre land. Ifølge LLH er homofili fortsatt forbudt i 80 land, og i flere av dem utløser legningen dødsstraff.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken