RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldte eks-kollega for spionasje

Sist oppdatert:
Da salgssjefen sa opp jobben for å starte eget firma, anmeldte sjefen ham for å stjele med seg forretningshemmeligheter.

Men Bergen tingrett var helt uenig med 43-åringens gamle sjef, og rensvasket ham for spionasje-anklagene.

Etter tre år som salgsansvarlig, bestemte diplomøkonomen seg for å starte for seg selv. Han sa opp jobben og arbeidet ut oppsigelsestiden på tre måneder. Men like før hans siste arbeidsdag, begynte ledelsen å mistenke at han sendte e-poster fra jobben til sin private e-postadresse, med kopier av kundelister.

I retten erkjente 43-åringen at han i forbindelse med arbeidsoppgaver han hadde i oppsigelsestiden hadde sendt flere dokumenter fra pc-en på jobben til en datamaskin som sto hjemme hos ham.

Retten skulle dermed ta stilling til om dokumentene inneholdt forretningshemmeligheter, definert som «viten som er spesifikk for vedkommende bedrift, og som er av betydning for dens virksomhet». Etter å ha gått gjennom dokumentene som ble omhandlet i saken, konkluderte retten med at de ikke var forretningshemmeligheter innenfor den nevnte definisjonen.

«Retten har ved dette kommet til at tiltalte ikke har overtrådt straffebestemmelsene som er anvendt i tiltalebeslutningen.», konkluderer retten.

Retten vil ikke ta stilling til om mannen brøt bedriftens interne bestemmelser når det gjelder å håndtere dokumenter, og frifant ham. 43-åringens tidligere arbeidsgiver krevde også drøyt 120.000 kroner i erstatning, men nådde ikke frem med det heller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere