*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldte politiet for vold

Foto: Farid Ighoubah

En 25-årig kvinne tilkalte ambulanse etter å ha skåret seg selv i armen. Det endte med at politiet kom og la henne i jern.

22.02.06 08:34

Bildene av blåmerkene Åsanekvinnen fikk etter den brutale hendelsen, er de beste bevisene hun har for at unødvendig maktmisbruk ble tatt i bruk i leiligheten hennes forrige måned. Hun har anmeldt politiet i Bergen til Spesialenheten for politisaker, som nå har iverksatt etterforskning av episoden, skriver Bergensavisen.

Håndjern over såret
Dramatikken utspant seg om natten 22. januar da 25-åringen, som sliter med angst, hadde kuttet seg selv i armen. Samboeren tilkalte ambulanse, og fikk samtidig beskjed om at politiet først måtte sikre åstedet fordi det var en kniv involvert.

Men da politiet kom, skal de ha stormet leiligheten og lagt samboeren i bakken. 25-åringen, som satt naken og blødende på badet, skal heller ikke ha blitt spart. Hun hevder hun også ble påsatt håndjern, over det blødende såret. Da ambulansen kom, ble håndjernet raskt fjernet.

Veier 43 kg
Den spedbygde kvinnen veier bare 43 kilo og 158 cm høy. Hun er tidligere ustraffet, og forstår ikke hvorfor politiet handlet som de gjorde.

- Jeg er sjokkert over brutaliteten til politifolkene, og jeg håper de blir straffet for den behandlingen jeg fikk, sier hun til BA.

Ifølge BA skal flere av de involverte tjenestemennene ha vært politistudenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag