RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldte ubehaglige e-poster

(NA/Bjørn Tore Ness)
Sist oppdatert:
Utøya-offer Jorid Holstad Nordmelan (20) ble plaget på nett.

Jorid Holstad Nordmelan (20) har opplevd så ubehagelige e-poster etter Utøya-massakren, at hun valgte å gå til politianmeldelse.

«På tide»

I en av epostene sto det at AUF fikk som fortjent da de ble angrepet av massedrapsmannen på Utøya 22. juli.

- Det svartnet for øynene mine da jeg så hva som sto i mailen. Jeg ble svimmel – så kvalm. Det var utrolig ekkelt, sier namsosjenta Jorid til Namdalsavisa.

22. juli gjemte hun seg under ei seng på rommet sitt på Utøya og bare ventet på at drapsmannen skulle komme inn i rommet og skyte ungdommene ned for fote. I kraft av å være valgkampsekretær for Oslo AUF, var Jorid på Utøya sammen med 27 andre nordtrøndere og 700 AUF-ere da skytedramaet startet om ettermiddagen 22. juli.

- I to av mailene sto det svart på hvitt at det var på tide at AUF ble rammet av terror, vi som behandlet jødene så dårlig. Konklusjonen var at vi fikk som fortjent, oppsummerer hun.

Valgte å varsle politiet

Samme dag mottok namsosingen også en epost fra en høyreekstremist som utbasunerte sin støtte til drapsmannen. Han oppfordret AUF-erne til å lese drapsmannens manifest, angivelig for å få en dypere forståelse for handlingene.

- Jeg politianmeldte saken, og jeg regner med at politiet har et våkent øye på folk som har så ekstreme meninger. Jeg opplevde det hele som veldig ubehagelig, særlig i starten, sier Jorid som imidiertid er glad for at hun ikke har fått personlige trusselbrev som en del andre AUF-ere har fått.

Les mer i Namdalsavisa eAvis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere