Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldte voldtekter etter russetreff

Tryvann
Tryvann Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
To jenter har hver for seg anmeldt voldtekter etter russetreffet på Tryvann denne helgen.

Oslo politidistrikt mottok to anmeldelser for voldtekt natt til 28. april. Begge overgrepene skjedde i forbindelse med russetreff på Tryvann.

De to fornærmede jentene har vært på Voldtektsmottaket og vil bli avhørt mer utfyllende i løpet av dagen. Per nå ser det ikke ut til at de to anmeldte voldtektene har noen sammenheng, opplyser politiet.

Politiet har mottatt navn på vitner som det planlegges å avhøre. I den ene av sakene har politiet sikret seg bilder av en mulig gjerningsmann.

Rundt 10.000 russ fester på Tryvann under festene.

Politiet ønsker ikke å si noe om de to angivelige voldtektene før de fornærmede er avhørt. Leif Morten Eide i Oslo politidistrikt ønsker likevel å advare både unge menn og kvinner.

- Voldtekter har også skjedd tidligere år. Vi har kommunisert ut både i år og i tidligere år at denne typen overgrep kan skje når det er en del alkohol inne i bildet. I utgangspunktet skal man følge seg trygg på fest, men på disse store arrangementene er det viktig å ha det gøy uten å miste kontrollen, sier han.

- Menn, som utgjør de fleste overgripere, bør også tenke over at de ikke har det så gøy at de mister kontrollen over beslutningene de tar, sier Eide.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!