*Nettavisen* Nyheter.

Anna (80) stuet inn på røykerom

Anna G. Bernes (80) har aldri røykt i hele sitt liv. Nå blir hun stuet inn på et enkeltrom sammen med en annen pasient som røyker på sengen.

- Dette er ikke noen fin måte å behandle folk på, det er nå helt sikkert. Rommet er altfor lite. Røyken er ikke god men det er ikke hjelp i å klage heller, sier Anna G. Bernes til Bygdanytt.

80-åringen reagerer kraftig på ordningen og trives ikke i det røykfylte rommet på Osterøytunet. Etter to år på enkeltrom, måtte kvinnen i januar i år inn på et mindre rom sammen med en annen pasient. Forklaringen fra personalet var bare at det var noen andre som trengte rommet.

Kapasiteten sprengt
Kapasiteten på Osterøytunet er forlengst sprengt. I fjor ble flere eldre sendt ut av kommunen for å få sykehjemsplass. Og nå må en flytte to og to sammen på enkeltrom.

Sønnen til Anna, Svein Jarle Bernes, er svært provosert over situasjonen.

- Hun mistrives svært. Én ting er å måtte ligge på rom med andre, en helt annen ting er det at de tillater røyking på sengen. Jeg synes det er helt uverdig, og finner nesten ikke sterke nok ord. Hvor er røykeloven nå? sier han til Bygdanytt.

Kommunen snur
Helse - og omsorgslederen i Osterøy kommune sier til avisen at situasjonen er midlertidig. Han vil ikke gå inn på enkeltsaker, men sier på generelt grunnlag at løsningen med to pasienter på ett rom har tvunget seg frem.

Men senere på dagen snur han imidlertid og lover at kommunen skal gjøre noe med både røyking på rommet og situasjonen for Anna (80), slik at hun kan få puste i røykfri luft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.