RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anna Kristin (30) ble drept på jobb

DREPT: Den 30 år gamle sosionomen ble natt til tirsdag drept på institusjonen Små Enheter i Vollen i Asker.
DREPT: Den 30 år gamle sosionomen ble natt til tirsdag drept på institusjonen Små Enheter i Vollen i Asker. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den drapssiktede 15-åringen er varetektsfengslet i to uker.

Onsdag ble navnet til den drepte sosionomen i Asker frigjort. Det var 30 år gamle Anna Kristin Gillebo Backlund som ble drept mens hun var på jobb natt til tirsdag.

Onsdag ble den drepssiktede 15-åringen fengslet i to uker. Siktelsen er skjerpet og lyder nå på overlagt drap.

Varetektsfengslingen er i tråd med politiets begjæring, skriver Dagbladet.

Jenta erkjente tirsdag at hun hadde drept den 30 år gamle kvinnen natten før. Backlund jobbet med å passe på tenåringen på Små Enheter, en institusjon for unge med behov for heldøgns omsorg og psykiatrisk overvåking i Vollen i Asker.

Fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett gikk bak lukkede dører. Den drapssiktede 15-åringen gikk inn i rettsmøtet med håndjern på, fulgt av tre politibetjenter og sin forsvarer, advokat Cecilie Nakstad.

– Ingen 15-åringer bør være i fengsel. Det er et miljø som en 15-åring ikke bør være i. Det er et vanlig kvinnefengsel som er alternativet per nå, og det vil ikke kunne gi henne den ideelle oppfølging og tilfredsstille de behov som en 15-åring har, sier Nakstad til NRK.

Hun sier det letes etter ulike alternativer, sannsynligvis en løsning som er spesialtilpasset jentas behov, for å unngå at hun må sitte i fengsel i varetektstiden.

Jenta har hatt tilsyn av helsepersonell siden hun ble pågrepet, og ytterligere tilsyn vurderes fortløpende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere