Gå til sidens hovedinnhold

Anna skal på museum

Levningene av Anna Østmo skal ikke tilbake i jorda, men på museum.

Levningene etter Anna Østmo havner på museum, og skal likevel ikke gravlegges i vigslet jord, melder avisa Glåmdalen. Politiet i Solør har fått denne meldingen fra fylkesmannen, så foreløpig blir beinrestene liggende på lensmannskontoret til det er bestemt hvilket museum hun havner på.

Skjelettfunnet ble gjort for noen uker siden av anleggsarbeidere som skulle lage en ny gang- og sykkelvei på Bjerkesmoen i Årnes. Beinrestene har vært til Rettsmedisinsk institutt for undersøkelser, og der kom de fram til at restene er cirka 200 år gamle og at de stammet fra en kvinne.

Historien forteller at kvinnen ble halshugget for å ha drept sine barn.

Dømt til døden
Lensmann Arne Sigstad sa raskt etter funnet at man måtte gi henne en verdig begravelse.

Restene etter Anna Østmo ble som kjent funnet igjen på Bjerkesmoen for et par uker siden, og den har fått fart på lokalhistorien om retterstedet like utenfor Flisa.

Anna ble dømt til døden for å ha drept to av sine tre nyfødte barn. Hun ba pent om å få bli gravlagt på kirkegården før øksa traff nakken hennes. Etter to hundre år på Bjerkesmoen, så det ei stund ut til at hennes siste ønske skulle gå i oppfyllelse. Men så havner hun altså på museum i stedet.

Les flere saker fra Glåmdalen her.

Kommentarer til denne saken