RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annan: - Iran kan ikke ignoreres i Syria-konflikten

Sist oppdatert:
Damaskus (NTB-AFP-Reuters): Iran spiller en rolle i Syria-konflikten og kan ikke overses, sier FN-utsending Kofi Annan. Mandag skal han ha nye samtaler med president Bashar al-Assad.

Kofi Annan ankom Damaskus sent søndag kveld, der han sjekket inn på hotellet Dama Rose i Damaskus sammen med Syrias viseutenriksminister Faisal Mekdad.

Annan har i flere måneder forsøkt å få til en varig våpenhvile mellom Assad-regimet og opprørerne, uten å kunne vise til tellende resultater. I et intervju med den franske avisen Le Monde understreker han at det er viktig at land som Russland og Iran, som begge støtter Assad, ikke settes på sidelinjen.

- Russland har innflytelse, men jeg er usikker på om de alene avgjør dette. Iran spiller også en rolle, og de må være en del av løsningen. Iran har innflytelse, og det kan vi ikke se bort fra, sier Annan.

FN-utsendingen uttrykker også irritasjon over at Moskva og Teheran møter krass kritikk for sin Assad-støtte, mens «lite blir sagt om andre land som sender våpen og penger og er til stede på bakken».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere