RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annan anklager Syria for løftebrudd

Sist oppdatert:
Damaskus (NTB-Reuters-AFP): Kofi Annan sier han er sjokkert over utviklingen i Syria og anklager landet for løftebrudd.

Syria-utsendingen viser til at volden og overgrepene i Syria øker, at dødstallene stiger og at stadig flere syrere er drevet på flukt. - Dette er i strid med forsikringene jeg har fått, påpekte Annan i en uttalelse søndag.

Ifølge Annans fredsplan skal partene i Syria innlede en våpenhvile førstkommende tirsdag, men så langt er det ingen tegn til dette.

- Idet vi nærmer oss fristen 10. april, vil jeg minne den syriske regjeringen om behovet for full implementering av dens forpliktelser og understreke at den nåværende opptrappingen av volden er uakseptabel, sier Annan, som er i konstant kontakt med den syriske regjeringen. Nå ber han andre land gjøre alt de kan for å presse partene slik at blodbadet kan ta slutt.

Annan leder FNs og Den arabiske ligas forsøk på å få slutt på volden i Syria og har fått regimet i Damaskus til å slutte seg til en sekspunkts fredsplan som innebærer våpenhvile og forhandlinger med opposisjonen.

Den syriske regjeringen ser nå ut til å trekke seg fra tidligere løfter. Søndag ga utenriksdepartementet beskjed om at det ennå ikke har fått skriftlige garantier om at opprørerne vil avstå fra vold, og at inntil Annan skaffer dette, blir det ingen militær tilbaketrekking. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere