RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annan feller hard dom over israelske ledere

Sist oppdatert:
Oslo (NTB- Kristian Skårdalsmo): Kofi Annan retter en anklagende pekefinger mot Israel og sier statsminister Benjamin Netanyahu ikke er åpen for fredsforhandlinger med palestinerne.

I et intervju med NTB gjør den 74 år gamle tidligere generalsekretæren i FN lite for å skjule sin fortvilelse over manglende fredsvilje hos israelske og amerikanske ledere.

- Israels statsminister Benjamin Netanyahu er ikke veldig åpen for å gjenoppta forhandlingene med palestinerne, selv om han sier at han er det, sier Annan. Han peker også på den israelske holdningen med å forholde seg til konflikten som om landet ikke har noen motpart å forhandle med. Samtidig har Netanyahu et innenrikspolitisk problem.

- Hvis man la et seriøst, balansert forslag på bordet som Netanyahu kunne godta, vil koalisjonen hans kunne kollapse, sier Annan, som også mener USAs fraværende lederskap er et stort problem.

- I dag er det ingen fredsprosess å snakke om, men jeg håper Obamas nye mandat kan føre til at USA blir mer engasjert i konflikten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere