Gå til sidens hovedinnhold

Annan: For tidlig å si at fredsplanen har feilet

Hatay (NTB-Reuters): Spesialutsending Kofi Annan mener det er for tidlig å si at fredsplanen for Syria har feilet, til tross for at regimet i Damaskus ikke har overholdt fristen for tilbaketrekning.

På en pressekonferanse i Hatay i Tyrkia tirsdag gjentok Annan kravet om at volden i Syria må stanse umiddelbart. Men han understreket at det ennå er tid til å få gjennomført fredsplanen, som trådte i kraft tirsdag og som sier at det skal innføres full våpenhvile i løpet av 48 timer.

- Det er fortsatt tid mellom i dag og fram til 12. april til å få en slutt på voldsbruken, og jeg oppfordrer alle parter til å stanse volden, sa Annan på pressekonferansen.

- Vi har informasjon om at syriske styrker er i ferd med å trekke seg ut av noen områder, men samtidig forflytter seg til andre områder de ikke har vært inne i før, sa Annan videre.

Annan var tirsdag i Tyrkia der han blant annet besøkte syrere som har flyktet over grensen. Han ble møtt av protester fra sinte, fortvilte og frustrerte syrere som føler at verdenssamfunnet har sviktet dem, melder BBC. (©NTB)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag