*Nettavisen* Nyheter.

Annan Forbes Hennie omkom

Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene (Østlands-Posten)

Aksel Hennie hoppet sammen med lillebroren.

18.08.11 15:17

(SIDE2): Det var Annan Forbes Hennie (29) som omkom i fallskjermulykken ved Jarlsberg flyplass i går kveld, bekrefter politiet i Tønsberg overfor Dagbladet etter at alle pårørende er varslet.

Ifølge avisen er Annan halvbror til skuespiller Aksel Hennie (35), og de to brødrene hadde flere hopp sammen i fallskjerm. I tidligere intervju med Dagbladet har Aksel Hennie fortalt at han og broren har et svært nært forhold.

VG Nett skriver torsdag at de også onsdag hoppet sammen når den tragiske ulykken inntraff. Freestyle-gruppen på seks som de to brødrene var en del av hoppet først ut, og gjorde formasjoner. Annan Forbes Hennie kolliderte så i luften med en fra gruppe nummer to som hoppet.

Annan Forbes Hennie etterlater seg kone og et spedbarn. 29-åringen var samboer med Aalesund-trener Kjetil Rekdals søster, Ingrid, skriver VG Nett . Rekdal kommer derfor ikke til å lede Aalesund mot AZ Alkmaar i Europa League i kveld

- Jeg har fått melding fra hovedinstruktøren som var dagens hoppleder ved flyplassen. En person er omkommet og den andre er alvorlig skadd, sa Jan Wang, fagsjef for fallskjerm i Norges Luftsportsforbund til Nettavisen onsdag.

- Vi har en fallskjermteknisk granskningskommisjon, og vil samle inn mest mulig fakta for å finne ut årsaken, sa han videre.

De to hopperne blir av politiet beskrevet som erfarne. Ulykken skjedde da de støtte sammen i lufta under et treningshopp fra et fly med 19 personer. Hennie omkom, den andre hopperen ble sendt med Sea King-helikopter til Oslo universitetssykehus Ullevål.

– Begge hoppet fra samme fly, men ikke sammen. De gjennomførte det frie fallet, og trukket fallskjermene sine i normal høyde. I forbindelse med klargjøring for landing har de kollidert med hverandre i en høyde på mellom 300 og 500 meter, sier Wang til NRK torsdag .

Politiet fikk melding om ulykken ved 21-tiden onsdag.

Les mer: Mann (29) omkom i fallskjermulykke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.