RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annan søker Kinas støtte til Syria-plan

Beijing (NTB-AFP): Fredsmekler Kofi Annan risikerer å bli møtt med skepsis når han tirsdag kommer til Beijing for å få kinesernes støtte til sin plan for å få slutt på volden i Syria.

Annan vil kreve at syriske regjeringsstyrker trekker seg ut fra byer der opposisjonen står sterkt og som den siste tiden er blitt utsatt for harde angrep fra regjeringshæren. Samtidig vil han at prosessen overvåkes av FN.

Etter å ha sikret seg russisk støtte til planen, står Kina for tur.

Eksperter mener at Annans jobb i Beijing vil bli noe lettere som følge av at han søndag fikk ja til planen fra Russlands avtroppende president Dmitrij Medvedev.

Medvedev sa da at Annans plan er siste sjanse for å unngå full borgerkrig i Syria. Men trolig vil Kina også trenge sterke forsikringer om at det er helt utelukket å iverksette en militærintervensjon som eventuelt bidrar til at regimet i Damaskus faller.

Både Kina og Russland har tidligere lagt ned veto mot resolusjoner mot Syria i FNs sikkerhetsråd. Begge land er skeptiske til at verdenssamfunnet blander seg inn i et lands «indre anliggender» og eventuelt gir mer støtte til en av partene enn den andre. De er også sterke motstandere mot å gi militær hjelp til opposisjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere