*Nettavisen* Nyheter.

Annan vil ha FN-observatører raskt på plass i Syria

New York (NTB-Reuters-AFP): En rask utplassering av en større gruppe observatører i Syria er nødvendig, sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Men han erkjenner at oppdraget ikke er ufarlig.

I en tale til FNs sikkerhetsråd torsdag krevde Ban også at Syria tillater observatørene å bevege seg fritt omkring. Syria må også tillate en større humanitær operasjon, sier Ban.

En talsmann for FNs Syria-utsending Kofi Annan ba tidligere torsdag Sikkerhetsrådet om å raskt å sende flere observatører til Syria. Dette kan føre til en endring i den politiske dynamikken i landet, sa Jean-Marie Guehenno.

USAs forsvarsminister Leon Panetta sier samtidig at han er «svært skeptisk» til det syriske regimets vilje til å overholde Annans sekspunkts fredsplan.

Samtidig kommer det stadig nye meldinger om angrep i Syria. Minst fire mennesker ble torsdag drept ulike steder i landet, ifølge aktivister.

I Deraa skal syriske sikkerhetsstyrker ha skutt med maskingevær mot regimekritiske demonstranter like etter at et team fra FN hadde besøkt området, opplyser eksilgruppa Syrisk observatorium for menneskerettigheter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.