*Nettavisen* Nyheter.

Anne-Kat. snakker om vinen

Anne-Kat. Hærland har tatt bladet fra munnen og snakker om sitt nye show «Tatt av vinen». Flere forestillinger er utsolgt, og nå planlegges Norges-turne.

18.01.06 10:52

«Tatt av vinen» er regissert av Dagfinn Lyngbø og har premiere på Latter 1. februar.

- Tett i pappen

Denne gangen har den munnrappe stand up-komikeren mye på hjertet. Hun poengterer at tittelen på showet ikke er et harselas med at hun kjørte med promille. Men derimot med hvordan hun opplevde det hele. Og hun vil gjerne snakke om samtidens lykkebegreper, overfladiskhet, skjønnhetsideal, reality-hysteriet og tåpelige avisoppslag.

- Du skal være bra tett i pappen om du ikke skjønner hvor dumme vi er i ferd med å bli i vår del av verden. Vi blir penere og penere, og dummere og dummere. Et pent utseende og riktig buksemerke gir deg livslykken. Jeg tar opp den fordummende påvirkningen vi utsettes for, sier Hærland til Aftenposen.

Dermed fortsetter hun prosjektet fra boka «Krig og fred og religion og politikk og sånt» som har regjert bestselgerlisten flere uker i høst.

- Men Anne-Kat. verbalt og Anne-Kat. i pennen er to forkjellige ting. Scenen blir en helt annen form, opplyser manager Grethe Laila Fjelberg til TV 2 Nettavisen.

Bekrefter turné

Premieren og flere forestillinger er utsolgt. Derfor er det allrede satt opp 11 ekstraforestillinger med den populære stand up-eren.

- Billettsalget går strålende så vi er veldig fornøyd, sier Fjelberg og tilføyer at de fortløpende vurderer om det skal settes opp flere ekstraforestillinger.

Samtidig bekrefter hun at «Tatt av vinen» vil turnere til flere norske byer.

- Det er ikke tatt noen beslutning om hvilke byer ennå. Med «Jeg er ikke Dina» turnerte vi fra Tromsø i nord og landet nedover, sier manageren og kan se for seg at noe tilsvarende kan bli aktuelt også denne gangen.

Utsolgt fra forlaget

Anne-Kat. har vært en populær julegave under treet denne julen. Boka er trykket opp i utrolige 20.000 eksemplarer og er allerede utsolgt fra forlaget.

Nå vurderes et nytt opplag, men det er ikke klart om det blir i pocket eller om det kommer et nytt parti med innbundet Anne-Kat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.