RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Falch/Scanpix

Anne-Kats medisin mot dumskap

Sist oppdatert:
I forbindelse med lanseringen av sin første bok, går Anne-Kat Hærland til angrep mot den fordummende kjendisjournalistikken.

- Sammenling med vårt økende inntak av raske karbohydrater. Vi blir avhengige av dem, og dermed tjukkere, slik blir vi avhengig av tabloidstoff - og dermed dummere, sier den hardtslående komikeren.

Hun er mest kjent som stand up-komiker og sidekvinne i tv-programmet «Nytt på nytt». Men Anne-Kat Hærland viser nye talenter når hun i oktober utkommer med den humoristiske «Krig og fred og religion og politikk og sånn».

Her avkler hun de fleste samfunnsfenomener i full uærbødighet, og det raljeres respektløst med alt fra mobiltelefoni, rikmannsbrylluper i Vestfold, Tine-ost, klimaendringer, kongelige og singellivets lykke og ulykke, opplyser Aschehoug.

- Synes du ikke det er vanskelig å mene noe om alt dette?

- Det er ikke vanskelig å mene noe. Det kan dukke opp mange situasjoner der jeg tenker: Å, det var fint eller det var dumt eller herregud - uten at det lar meg engasjere noe særlig. Det finnes selvsagt også ting jeg ikke mener noe om - som det meste som har med Aker Kværner å gjøre.

Selv mener forfatteren at intet tema er hellig når det gjelder humor, men at avsenderen må vite hva denne vil med vitsen. I tillegg kommer vi til å se mye av Anne-Kats særegne selvironi i boka, men hva som er sant av dette vil forfatteren ikke ut med.

«Krig og fred og religion og politikk og sånn» kommer i salg fra 20. oktober i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere