RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anne Lindmo støtter sykepleierne

Anne Lindmo hyllet sykepleierne

LINDMO: NRK-programleder Anne Lindmo tok til orde for mer lønn til sykepleierne, men ønsket ikke å kommentere utspillet overfor Nettavisen.
LINDMO: NRK-programleder Anne Lindmo tok til orde for mer lønn til sykepleierne, men ønsket ikke å kommentere utspillet overfor Nettavisen. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er bare én yrkesgruppe som har glorie som en del av arbeidsantrekket, sa NRK-programlederen.

12. mai er den internasjonale Sykepleierdagen. I den anledning har en rekke politikere og fagforeningsledere gratulert sykepleierne med dagen på hjemmesiden til Norsk Sykepleierforbund.

Blant disse var også NRKs programleder Anne Lindmo, som har spilt inn en hilsen til sykepleierne fra NRK-studio.

- Kjære alle sykepleiere. Det er bare én yrkesgruppe som har glorie som en del av arbeidsantrekket. Det har dere, sa Lindmo til sykepleierne og fortsetter:

Lindmos hyllest
- Dere fortjener en jubeldag, mer lønn og større anseelse. Jeg mener at de som bestemmer hvordan sykehusene skal organiseres, og omorganiseres, bør lytte mer til dere fordi dere er nærmest pasienten, sa Lindmo.

Her var videoen. Den har blitt fjernet fra Facebook etter at denne artikkelen kom på trykk.

- Dere fortjener en jubeldag, mer lønn og større anseelse! Anne Lindmo hilser til alle sykepleiere i forbindelse med Sykepleierdagen 12. mai.

Posted by Norsk Sykepleierforbund on Monday, May 11, 2015


- Vi synes det er kjempeflott at Anne Lindmo på en god og tydelig måte sier at hun setter pris på den jobben sykepleierne gjør overfor pasienten, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk sykepleierforbund.

- Viktig at de følger opp
Forbundslederen sier at det er hyggelig at politikere sier hvor viktige sykepleiere er.

- Men da er det viktig at de også følger opp med gode lønns- og arbeidsvilkår, sier hun.

By oppfordrer også alle som kjenner en sykepleier til å gratulere dem med dagen.

Ingen Lindmo-kommentar
Nettavisen har vært i kontakt med Anne Lindmo med spørsmål om hvorfor hun valgte å engasjere seg for sykepleiernes lønns- og arbeidsvilkår.

Lindmo gir klart uttrykk for at hun ikke ønsker at dette skal bli en sak i Nettavisen, og hun ønsker ikke å kommentere saken.

Etter at artikkelen ble publisert, har videoen blitt fjernet fra både Facebook, og fra hjemmesiden til Norsk sykepleierforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere