RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: VIDAR LANGELAND (BA)

Anne Linn fant 35.000 kroner på do

Taxisjåfør Anne Linn Haukenes (27) fant en konvolutt stappfull av penger på en bensinstasjonens toalett.

Fredag ettermiddag stopper taxisjåføren som vanlig på Statoil Sandsli, og bestemmer seg for å gå en tur på toalettet.

- På toppen av papirholderen lå det en konvolutt, og jeg så med en gang at den var stappfull av penger. Tusenlapper og femhundrelapper. Den lå der helt åpen, sier 27-åringen som har jobbet som taxisjåfør i åtte år.

Glemt igjen
Hun leverte konvolutten med pengene inn til daglig leder ved bensinstasjonen med en gang.

- Jeg tenkte aldri på å ta pengene selv. Det hadde ikke vært riktig, og hadde gitt meg en helt utrolig dårlig magefølelse. Jeg ville at pengene skulle finne veien tilbake til den rette eieren, sier Anne Linn Haukenes til BA.

Hun snakket så lavt som mulig da hun fortalte betjeningen om hva hun hadde funnet, i tilfelle noen andre kunder skulle overhøre henne. Dette var for å unngå at noen feilaktig skulle påstå at dette var deres konvolutt.

- Like etterpå ringer det en mann hit til oss som forteller at han hadde glemt igjen en konvolutt med penger på toalettet, sier Sverre Borgen, daglig leder ved bensinstasjonen.

Personen opplyser også om at det var 35.000 kroner i den. Hverken taxisjåføren eller daglig leder telte over hvor mange penger som faktisk var i konvolutten.

- Når du finner noe som noen har glemt igjen begynner du ikke å fikle med det. Det er min regel. Det får være opp til de som har glemt noe igjen, sier daglig leder.

Mannen som ringte kom like etterpå sammen med en annen mann for å hente konvolutten, og daglig leder overleverte den.

- Ingen andre har meldt seg, og jeg er i god tro på at dette var en riktig avgjørelse, sier Sverre Borgen.

Utakknemlig
Anne Linn Haukenes ble værende på bensinstasjonen helt til eieren kom for å hente pengene.

- Jeg stilte flere kritiske spørsmål, og jeg var veldig skeptisk. Eieren, og personen som skulle være hans bror, fortalte meg at de hadde kjørt til Bergen fra Oslo for å kjøpe en bil. Det var derfor de hadde så mye kontanter, sier Haukenes.

Ifølge Lov om hittegods skal det gis finnerlønn, og det skal tas hensyn til hva slags gods det gjelder, hvilken verdi det har, hvilken sted det er funnet på og andre omstendigheter rundt funnet. Er verdien over 500 kroner skal det ikke være mer enn ti prosent.

- Eieren var veldig utakknemelig, og ble sint da jeg spurte om finnerlønn. Han ga meg til slutt 500 kroner. De ropte truende ord fra bilen da de kjørte vekk, sier Haukenes.

Politiadvokat Tore Sørland forstår at pengene ble levert tilbake når personen ringte, men oppfordrer folk til å levere inn større summer til politiet.

- Det trenger ikke å være noe kriminelt på gang bare fordi noen har mye kontanter, og det finnes mange gode forklaringer. Men er det snakk om en stor sum er det en idé å kontakte politiet, sier Tore Sørland.

Politiet vurderer finnerlønn ut i fra omstendighetene nevnt ovenfor, men det viktigste er at det skal oppfodre folk til å være ærlige.

- Jeg angrer nesten litt på at jeg var så ærlig. Dette har blitt en prinsippsak for meg. Jeg angrer på at jeg ikke gikk til politiet når jeg ble møtt med slik utakknemlighet, sier taxisjåføren.

Les flere saker hos BA.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere