Gå til sidens hovedinnhold

Annelise Høegh ingen soleklar kandidat

De første reaksjonene fra lokallagene har allerede kommet vedrørende nominasjonen av Annelise Høegh som ordførerkandidat. Ullern Høyre er ikke enig med den enstemmige nominasjonskomiteen.

Ullern: - Dette forslaget signaliserer ikke akkurat vitalitet og fornyelse. Jeg hadde håpet at nominasjonskomiteen kunne vært mer modig når det gjelder forslag til ordførerkandidat. Jeg kommer ikke til å støtte dette forslaget, sier leder av Ullern Høyre, Carl Oscar Pedersen, som representerer det tredje største lokallaget i Oslo.

Satse friskere

- Jeg vil understreke at jeg ikke kjenner Annelise Høegh personlig og heller ikke har noe imot henne, men jeg mener at Høyre må rette blikket opp og fremover. Ordførerstillingen er viktig og vi bør satse friskere på en mer tydelig og spennende person og gjerne en kvinne, som representerer fornyelsen av partiet. Som byrådslederkandidat har vi Erling Lae som representerer det bestående - gode konservative verdier med hjerte og hjerne. Ordførervervet er en signaljobb og i denne sammenheng bør den signalisere fornyelse.
Unge Høyre-medlemmene fra Ullern og Vestre Aker lanserte Kristin Clemet som ordførerkandidat gjennom et benkeforslag. Hun er vel heller ikke den som representerer fornyelse i partiet?
- Kristin Clemet er likevel en tydeligere og vital person, sier Pedersen.
Ullern Høyres styre hadde Fabian Stang som forslag til ordførerkandidat for Høyre.

Erfaren politiker

Vestre Aker Høyre er mer positiv til nominasjonen.
- Jeg ble overrasket. Jeg trodde ikke hun var aktuell som ordførerkandidat. Samtidig får vi nå en ordførerkandidat som oppfyller en rekke viktige kriterier. Hun er en erfaren politiker som kjenner Oslo godt og som vil representere hele byen på en god måte, sier leder av Vestre Aker Høyre, Lars Asbjørn Hanssen.
Vestre Aker med sine 1000 medlemmer er det største lokallaget for Høyre. Styret innstilte Grete Horntvedt som sin ordførerkandidat.
- Carl Oscar Pedersen i Ullern Høyre vil ikke støtte Høeghs kandidatur. Han mener Høyre trenger en kandidat som representerer vitalitet og fornyelse av partiet.
- Det er helt klart at på generelt grunnlag er jeg enig i dette, men hvilke alternativer har vi i dag, spør Hanssen som viser til at en ny generasjon profilerte politikere er på vei i partiet.
- Vil Vestre Aker Høyre støtte Høeghs kandidatur?
- Det er nok delte meninger om dette, men jeg ser ikke bort fra at det blir flertall for Anne Lise Høegh. Det er åpenbart at hun har et tydelig forsprang i og med den enstemmige innstillingen fra nominasjonskomiteen, sier Hanssen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen