Annenhver bussjåfør føler seg utrygg på jobb

Oslo (NTB): Annenhver bussjåfør føler seg dårlig sikret på jobben, viser en undersøkelse som NorgesBarometeret har gjennomført blant Transportarbeiderforbundets medlemmer.

Tre av fem sjåfører har opplevd truende situasjoner, og én av seks har opplevd vold, viser undersøkelsen videre.

Resultatet av undersøkelsen viser også at kun et fåtall busser i Norge er sikret med alarmknapp og videoovervåking, skriver Aftenposten.

Et flertall av sjåførene ønsker bedre fysisk skjerming i bussen, og de fleste sjåførene mangler opplæring i å takle voldelige eller truende personer. Nesten halvparten av de spurte sjåførene opplyser at de har vært nødt til å tilkalle politiet.

Flertallet av de spurte mener at sikkerheten blir nedprioritert av busselskapene for å spare penger. Transportarbeiderforbundets leder Roger Hansen hevder at selskapene har neglisjert sikkerheten og mener at noe nå må gjøres. Alternativet er offentlige pålegg, mener han.

- Vi må innføre alarmknapp og videoovervåking som strakstiltak. Dette er et krav til selskapene. Det er en ny virkelighet der ute med økende vold, og sjåførene må få en bedre skjerming, sier Hansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.