RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Annenhver handler på kreditt

Sist oppdatert:
40 prosent av alle nordmenn handler på kreditt. Trauste hedmarkinger og folk i Oppland er aller verst.

52,4 prosent av alle nordmenn er blakke før lønningsdag én eller flere ganger i løpet av året, og nordlendingene er de som er blakkest, viser en undersøkelse utført av analysebyrået United Minds.

Bruker mer kredittkort
Mens 61 prosent av alle nordlendinger svarer at de har vært blakke før lønning én eller flere ganger, har kun 46 prosent av innbyggerne i Oslo og Akershus opplevd det samme.

Mens halvparten av alle nordmenn løser mangelen på penger med å la være å handle før lønningen er inne på konto, handler 40 prosent på kreditt.

I følge Norges Banks årsrapport om betalingssystemer økte antall kortbetalinger i Norge med 12 prosent i 2005, og kredittkort står for 13 prosent av all kortbruk i Norge.

Sparsommelige vestlendinger
I følge undersøkelsen mener syv av ti nordmenn at tilgangen til fleksible lånemuligheter passer deres økonomiske situasjon godt.

På vestlandet svarer seks av ti at de lar være å bruke penger til lønningen er inne på konto, mens kun fire av ti innbyggere i Hedmark og Oppland er like sparsommelige. Sistnevnte, sammen med sørøstlendingene er mest ivrige på å benytte seg av kreditt når de er blakke. Her svarer rundt 48 prosent i begge områdene at de bruker kreditt på bankkontoen sin eller kredittkort når de er blakke.

Les mer om din økonomi her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere