RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annenhver TV-seer så «Farmen»

Sist oppdatert:
«Farmen» vant duellen, mens NRK vant kvelden.

(SIDE2:) Det var tydelig at det kom til å bli en durabelig kamp om seerne på lørdagskveld, med operaåpning på NRK og finale i tidenes beste «Farmen»-sesong på TV 2.

I gjennomsnitt var det 1.018.000 som fulgte med på «Farmen»-finalen, med en seerandel på 56,6 prosent. Over halvparten av TV-seerne fulgte dermed med da Silje slo Ann Kristin i kunnskapskonkurransen og vant hytte og bil.

Les mer her:Farmen-vinneren feiret

Fornøyd
Til sammenligning hadde operaåpningen et gjennomsnitt på 679.000 seere fordelt på den tre timer lange sendingen, noe som gir en seerandel på 42,1 prosent.

- Vi er utrolig fornøyde med tallene, og synes det er ekstra interessant at under «Farmen»-finalen så falt seertallene til opera-åpningen ned til rundt 600.000, sier informasjonsansvarlig i TV 2, Alex Iversen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Selv om det ikke ble seerrekord for finalesendingen er det ingen tvil om at årets sesong har vært den mest sette «Farmen»-sesongen noensinne, sier Iversen.

Årets «Farmen» har hatt et gjennomsnittlig seertall på 804.000, som gir en seerandel på 48,6.

En seersuksess
Samtidig melder Faro Journalen at over 1,7 millioner seere var innom operaåpningen i løpet av kvelden, og at NRK dermed fikk 10 prosent større seerandel enn TV 2 for lørdag kveld.

- Som et resultat av mye seing på opera-åpningen, hadde da NRK1 43,5 prosent andel av all TV-seing i Norge i prime time kl. 19-23 lørdag, mens TV 2 hadde 34. Hele 1.704.000 mennesker var innom sendingen fra Åpningsgallaen en eller annen gang i minst et minutt. Man kan med andre ord konstatere at dette var en stor happening på TV også – en seersuksess, forteller Kristian Tolonen hos NRK Forskningen til avisen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere