Annerledes safari

Langt borte fra det afrikanske kontinentet finnes det også et helt spesielt dyreliv.

21.11.06 14:14

(SIDE2): Safari har etter hvert blitt synonymt med turer til Afrika. En helt spesiell opplevelse, men på ingen måte unik. Dyreliv finnes også i andre deler av verden. Hva med en tur til den australske bushen, den polare innlandsisen, den kanadiske tundraen og i dypet av Stillehavet?

Naturlige eventyr kan være så mangt. Selv i Norge finnes det muligheter til nærkontakt med ville dyr.

Spekkhoggere i Tysfjord

Snorkling blant spekkhoggere er noe av det mest spektakulære man kan oppleve i Nord-Norge. Fra midten av oktober til midten januar kan man også se disse grasiøse dyrene fra båt. Store mengder spekkhoggere kommer hver høst inn fra storhavet på jakt etter den vårgytende silda, som i enorme mengder overvintrer i den dype Tysfjorden. I tillegg får turistene se havørn på safariturene, og bakteppet er storslagen natur nord for polarsirkelen.

Kaptein Daves delfinsafari i California

Mer lekent kan det bli på tur med delfinene og hvalene i territoriet utenfor kysten av San Diego. Dave er ikke bare kaptein på båten, men også forsker og dokumentarist. Filmskaperen tar med seg opp til 20 passasjerer på sine turer ut blant de maritime pattedyrene. I tillegg til å få se delfiner og hval over vann, bruker eksperten også et undervannskamera og mikrofon for å gjøre safarien komplett.

Siam Safari i Thailand

Ikke langt fra charterparadisene Phuket og Krabi finnes det elefantturer som går inn i jungelen sør i Thailand. Siam Safari startet opp allerede i 1989 og har nå nærmere 40 elefanter til disposisjon. De beveger seg inn i regnskogen Khoa Sok fra øde strender og bukter. Med tradisjonelle burmesisk båter tar de turen til disse øyene kalt Takuapa. Herfra og inn i den dype junglene går det i elefanter og et fantastisk dyreliv.

Australian Portfolio i Australia

Et enormt landområde og et helt kontinent som både innholder ørken, tett skog, koralrev og en kupert kystlinje. I løpet av 11 dager mener The Australian Portfolio de kan gi deg en smak av dette. Safarien begynner og ender i byen Adelaide, midt i Australias vinland. På denne rundturen får man blant annet oppleve dyrelivet på øya Kangaroo, smake både på vin og øl ute i ødemarken, kenguruer, maurpiggsvin, koalabjørner og andre rare skapninger.

Chengdu Panda forskningsbase i Kina

En panda kan du alltids se i en zoologisk hage, men det er noe helt spesielt å oppleve disse raringene i deres naturlige miljø. «The Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding» ligger nesten midt i Kina, og her prøver 50 forskere kontinuerlig å få disse ikonene på truede dyrearter til å bli flere. Basen ligger i naturlige omgivelser for disse pandaene og er på rundt 2,5 kvadratkilometer. Museum og restauranter gjør kanskje ikke dette til en naturlig safaritur, men å finne pandaen ute i villmarken kan ta veldig lang tid.

Orangutang-tur i Indonesia

Sørøst-Asia har den største tettheten av orangutanger og Adventure Indonesia tar deg med ut i jungelen for å ta dem i nærmere øyesyn. Fra flyplassen Pangkalan Bun i Borneo begynner turene som videre går innover i jungelen med elvebåter. Også her er en forskningsstasjon sentral på safarirunden. Disse apene vil gjerne ha det stille og rolig rundt seg, men her kan turistene gå blant dem i deres naturlige miljø. Safarien inkluderer også en rekke andre dyr som lever i denne jungelen.

Safari Ecuador til Galapagosøyene

Gjør som Darwin og dra til øyene som har sitt helt egne dyre- og planteliv. Safari Ecuador tar deg dit med en av sine båter de 10 milen utenfor kysten. På øyene finner også du iguaner og gigantiske skillpadder, men du blir passet på av nasjonalparkens forvaltere. Det økologiske mangfoldet er sårbart og nysgjerrige turister får ikke rote det til. Prisen for en safarirunde på åtte dager er 20.000 kroner.

Explore Tours i Alaska

Villmark i USA finner du i Alaska. Den største staten har flere nasjonalparker å by sine gjester på. Dyrelivet er av et litt annet kaliber enn det vi er vant til fra norske skoger. Safari med Explore Tours inkluderer turer inn i bjørnenes rike, elvepadling og kajakk langs den arktiske kystlinjen. Enten man velger telt eller hytter så vil naturopplevelsen garantert bli liggende på minnet resten av livet.

Les også:

Villdyr på nært hold

Det villeste Alaska

Les mer om ferie og reise her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.