Anneth (42) er russ sammen med datteren

STOR STEMNING: Anneth Eklund (42) med datteren Caroline Fineide (20) og stesønnen Sondre Johansen (18) på russetreffet fredag.

STOR STEMNING: Anneth Eklund (42) med datteren Caroline Fineide (20) og stesønnen Sondre Johansen (18) på russetreffet fredag. Foto: Torstein Davidsen (Romerikes Blad)

Anneth B. Eklund (42) er både mor, bestemor – og russ. Fredag slo hun seg løs på vrengefest med datteren og stesønnen.

19.04.15 20:06

HELLERUDSLETTA: (RB.no): – Jeg er ganske ungdommelig av meg, og må jo markere russetida, jeg også! smiler Eklund på vei inn til første økt av helgas store russefest på Hellerudsletta sammen med datteren Caroline Fineide (20) og stesønnen Sondre Johansen (18).

Stolt av mamma

De to siste åra har 42-åringen fra Skedsmokorset tatt tre-årig studiekompetanse ved voksenopplæringa på Lørenskog videregående skole, samtidig som hun har hatt full jobb på kundesenteret til Bring på Alnabru.

– Det har vært utrolig gøy. Selv om man er sliten etter en lang arbeidsdag og det krever mye motivasjon å gjøre lekser hjemme, så merker jeg at lysten på enda mer kunnskap og utdanning er stor, smiler Anneth.

– Det hun har gjort er imponerende. Jeg er stolt av mamma! slår datteren fast.

Klikk på bildet for å forstørre.

– HAR DU RUSSEKORT? En fornøyd Lasse Ødegaard (18) får russekort av mora til kompisen. Foto: Torstein Davidsen (Romerikes Blad)


Selv er hun snart ferdig med interiør- og utstillingsdesign på Bjørkelangen videregående. Nå venter ett år på allment påbygg for 20-åringen – men først skal altså russetida feires behørig.

– Jeg tror det er mange som synes det er kult at mamma er med og feirer, smiler Caroline.

– Helt konge!

Stebroren Sondre er helt enig.

– Ja, det er ganske spesielt. Det er ikke hver dag man har med seg stemor på russefeiring! gliser 18-åringen, som er elev ved Sørumsand videregående skole og for tida elektrolærling.

– Hvor gammel er du? 42 år?! Og russ?!? Det er jo bare helt konge! konstaterer kameraten Lasse Ødegaard (18) fra Bjørkelangen videregående skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

STRENG KONTROLL: Alle ble grundig visitert før de slapp inn på festområdet i helga – bestemødre på 42 år var intet unntak. Og Anneth måtte pent levere fra seg sin nyinnkjøpte sprittusj. Foto: Torstein Davidsen


Han sørger for å få russekort av damen som for lengst har passert den øvre aldersgrensa på 24 år for å få utstedt russe-id.

«Det jeg ikke vet, har du ikke godt av ...,» står det på kortet.

– Hø-hø, gliser Lasse.

Skal sitte barnevakt

Og hovedpersonen selv kan bekrefte at hun har fått utallige hurrarop og hyggelige kommentarer fra både medelever og kolleger på at hun tar på seg den røde russedressen og deltar i festlighetene.

– De synes det er sprekt, men jeg synes det er moro å være her – og det er jo første gang jeg er russ! Men etter dette skal jeg lese til eksamen 29. mai. Dessuten har jeg lovet Caroline å være barnevakt for Hailie (3) og William (2), så hun få vært litt med på russefeiringa.

Klikk på bildet for å forstørre.

VISDOMSORD: «Det jeg ikke vet, har du ikke godt av ...,» står det på russekortet til Anneth. Foto: Torstein Davidsen (Romerikes Blad)

Blir med denne festen

Når Romerikes Blad ringer henne litt utpå dagen lørdag, er hun strålende fornøyd med å ha vært med på vrengefesten.

– Det var veldig gøy. Jeg var med datteren min og danset foran scenen, og nå er jeg fullverdig russ. Men jeg nøyer meg nok med denne festen. Det var ikke helt min greie. Og det ble litt mange hoppende ungdommer som for ei mor og bestemor på 42 virket i overkant beruset! ler Anneth B. Eklund.

Klikk på bildet for å forstørre.

FØR DET BRAKER LØS: På vein inn på det store festområdet på Hellerudsletta fredag kveld: Brage Hognestad (18, t.v.), Anneth Eklund, Caroline Fineide (20), Sondre Johansen (18) og Lasse Ødegaard (18). Foto: Torstein Davidsen

Klikk på bildet for å forstørre.

VENNER MED VAN: Anneth Eklund foran til russevanen som stesønnen Sondre er med på. Fra venstre Lasse Ødegaard, Brage Hognestad, Anneth og Sondre Johansen. Foto: Torstein Davidsen (Romerikes Blad)


Les flere saker i Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.