RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Annie»-søksmål avvist

Sist oppdatert:
Namsretten aviste torsdag ettermiddag søksmålet fra Daniel Bohr og Christian Lange, bak «Annie». «Annie»-skaperne mente Scene West skyldte dem millioner.

- Daniel Bohr og Christian Lange er selvfølgelig svært skuffet og har bedt meg vurdere kjæremål i saken, sier Det Nye Familieteatrets advokat Egil Hasting til TV 2 Nettavisen.

Bohr og Lange kan anke til lagmannsretten innen en måned.

Opphisset møte
De to partene møttes i retten torsdag morgen etter at Daniel Bohr og Christian Lange hadde valgt å gå til sak mot sine partnere i Det Nye Familieteatret AS, Knut Helgaker og Bjørn Jenssen.

Tonen mellom partene var relativt opphetet og ord som løgn og sjikane ble brukt om søksmålet.

- Ved å avvise søksmålet har retten satt Bohr og Lange i en urimelig situasjon. På denne bakgrunnen vil de være avskåret fra å gå til søksmål overhode, sier Egil Hatling til TV 2 Nettavisen.

Daniel Bohr sa til TV 2 Nettavisen at det simpelthen var løgn det som motparten kom med.

Komplisert situasjon
Situasjonen var i utgangspunktet komplisert i og med at alle fire både er medeiere og utgjorde styret i Det Nye Familieteatret AS som har satt opp suksessen «Annie».

Bohr og Lange mener at partnerne Bjørn Jenssen og Knut Helgaker, som også driver Scene West AS, hadde stukket unna penger fra «Annie» i Scene West-apparatet. De fremla at de fryktet at avgifter som skattetrekk og arbeidsgiveravgift ikke ville bli betalt.

Ifølge dem skulle alle billettinntekter føres til Det Nye Familieteatret, mens motparten mente det var klart at disse måtte gå gjennom Scene West siden de sto som ansvarlig for alt det praktiske knyttet til å sette opp en musikal.

Bohr og Lange mente at beløpet de skulle ha hatt på konto var så mye som 1,7 til to millioner kroner, noe Jenssen og Helgaker har avvist som rent oppspinn.

Partene fremla torsdag to ganske forskjellige syn på virkeligheten.

Ikke gyldig styrevedtak
Jenssen og Helgakers advokat Tom Medalen begjærte saken avvist på bakgrunn av at Bohr og Lange hadde bestemt å gå til søksmål på et styremøte der de to andre styremedlemmene ikke var invitert fordi de ble oppfattet som inhabile.

Medalen begjærte saken avvist på bakgrunn av aksjeloven der det står at et selskap kun kan gå til søksmål om et flertall i styret stiller seg bak. Medalen mente at Bohr og Lange alene som styre ikke var beslutningsdyktig.

Dommerfulmektig Norunn Løkken Sundet ga parten Bjørn Jenssen og Knut Helgaker rett i dette.

Retten har funnet at det ikke foreligger noe gyldig vedtak om at selskapet skal gå til søksmål og heller ikke er det dermed gyldig at Daniel Bohr opptrer som selskapets lovlige stedfortreder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere