RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anniken betalte med kontanter på flyet. Da hun landet, sto fire politifolk og ventet

STOR OPPSTANDELSE: Anniken Annexstad tilbringer påsken på Hvaler. Oppholdet på Gardermoen varte lenge. I følge henne ble hun nøye vurdert og snakket med i halvannen time.
STOR OPPSTANDELSE: Anniken Annexstad tilbringer påsken på Hvaler. Oppholdet på Gardermoen varte lenge. I følge henne ble hun nøye vurdert og snakket med i halvannen time.
- Det var helt, helt surrealistisk.

(NORDLYS.NO): Hun satt godt benket i flysetet. Tromsøkvinnen Anniken Annexstad var klar for en strålende påskeferie hos sin gode venninne i Hvaler. Hun var glad og blid, faktisk i strålende humør - og høyt i lufta i en Norwegian-maskin tidligere denne uka.

Sosial som hun er, kom hun i prat med en ung kvinnelig medpassasjer. En back-packer. Som back-packere flest, hadde hun ikke så god råd.

- Vi hadde en hyggelig samtale. Underveis ville jeg spandere et flymåltid på henne, forteller Annexstad, som er tidligere kommunestyrerepresentant for SV i Tromsø, til Nordlys.

1400 vesker

Da flyvertinnen kom med vogna, bestilte Anniken. Og betalte med to hundrelapper hun hadde funnet i en av de mange pengebøkene hun eier.

- I likhet med andre damer har jeg 1400 vesker og pengebøker, sier hun.

Flyvertinnen tok pengene og forsvant.

Så kom hun tilbake. Morsk og gravalvorlig.

Hun sa at 100-lappene var falske.

- Hæ, falske, sa jeg. Men jeg var rask med å tilby en 500-lapp. Og kort, om hun heller ville ha det.

Det ville hun ikke.

Vitser på baksiden

Flyvertinnen beholdt pengene. To røde 100-lapper, som Anniken hadde glemt at hun hadde tatt vare på som et minne fra en morsom feiring. På baksiden av pengene var det skrevet vitser i anledning festen. Da hun fant dem igjen i en gammel veske, tok hun dem med seg på påsketur - uten å vite at det var sedlene som var trykket opp for å sette en ekstra spiss på festen.

Så landet flyet på Gardermoen.

- Vi var jo litt flirfulle etter hendelsen, jeg og hun back-packeren, forteller Anniken og ler.

Men hun skulle snart skjønne at situasjonen var alvorlig. Svært alvorlig.

Da Anniken kom til Gardermoen, ble hun møtt av fire politimenn som tok henne til sides.

- Ut fra antall politifolk, skulle man tro jeg var en svindler av verste sort. Jeg skjønte at her måtte jeg bare holde meg helt, helt rolig. De var vennlige og høflige, men jeg vet jo at poltifolk tar oppgaven sin veldig seriøst og har en viktig oppgave å fylle, så jeg holdt meg helt rolig, sier Anniken Annexstad.

- Holdt tilbake i halvvannen time

Ifølge Anniken tok samtalen og saumfarelsen av vesken hennes nær halvvannen time, før hun fikk vente på neste buss til Hvaler. Den hun etter planen skulle ta, kjørte avgårde mens hun fortsatt ble holdt tilbake av politiet.

- Det var, helt, helt surrealistisk og jeg er glad jeg er en såpass gammel kjerring som har opplevd mye i livet før. Jeg er ikke lettskremt. Jeg tenkte det kanskje ikke var sant, det som skjedde.

Men det var det.

Anniken kom seg videre til slutt. Med buss. I veska hadde hun kort og 500-lappen.

- Jeg betalte aldri for den maten jeg bestilte på flyet, sier hun.

De falske sedlene, med vitser på baksiden, fikk hun ikke tilbake av Norwegian.

Omtanke for Camilla

- Var du redd mens det stod på?

- Nei! Det skal langt mer for å skremme meg. Men jeg synes jo det er litt trist at folk er så blottet for humoristisk sans. Det hele ble håndtert med slik fascinerende alvor. Men jeg synes jo litt synd i Camilla.

- Camilla?

- Ja, Camilla Collett, hun på rødlappene. Tenk å bli vanæret på den måten, da.

Politiet bekrefter

Gardermoen politistasjon bekrefter at Anniken var i samtale med politipatrulje på Gardermoen 23. mars. Vaktleder Elin Lien sier det var en ren tilfeldighet at det var hele fire representanter der.

- Det var to patruljer som tilfeldigvis var på samme sted, sier hun mens hun undersøker politirapporten.

Hun humrer litt.

- I denne saken kan man vel si at tvilen kom tiltalte til gode, sier hun og ler litt, før hun understreker:

Det ble ikke opprettet noen sak på dette, annet enn at de samtalte med henne. Det er jo ganske klart at dette ikke var et kriminelt forhold.

Les flere saker fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere