*Nettavisen* Nyheter.

Anonymous har startet «det største angrepet noensinne»

Foto: (Youtube)

Vil lamme Sverige.

05.10.12 21:42

Hackergruppen Anonymous innledet et nytt angrep fredag klokken 14.30.

Denne gangen var det den svenske Riksbanken, påtalemyndigheten, Göta Hovrett, Antipiratbyrået og den svenske sikkerhetspolitiet Säpo som har fått føle hackernes vrede.

-Internett tilhører oss
I en film som ble lastet opp på Youtube torsdag kveld forteller en mann iført en Guy Fawkes-maske at fredagens angrep kommer til å bli omfattende for sider som representerer det svenske samfunnet.

Guy Fawkes ønsket å sprenge det britiske parlamentet i luften på 1600-tallet, og har blitt et symbol for Anonymous.

- Vi er Anonymous. Denne fredagen kommer vi til å gjøre det største angrepet noensinne i Anonymous' historie. Internett tilhører oss, og sammen kan vi stanse sensuren på internett, sier oppleseren.

Hackerne er opprørte etter at svensk politi gikk til razzia mot nettselskapet nettselskapet PeriQ Networks, som angivelig har tilknytning til Wikileaks og fildelingssiden The Pirate Bay. Hackerne kaller kampen mot fildeling for «sensur av internett.»

Mest lest på Nettavisen nå:

Vil skrive verdenshistorie
Aftonbladet har snakket med 18-åringen som skal være en del av hackergruppen. Han går ikke på skole og jobber ikke. Hele livet hans dreier seg om internett.

- Vi skal skrive verdenshistorie, sier han til den svenske avisen.

Den siste uken har hackergruppen gjennomført flere angrep mot svenske myndigheter og foretak. På onsdag slo de til mot riksbanken, Riksdagen og den svenske Regjeringens nettsider.

- Det er synd at de må holde på på denne måten. De som rammes er jo brukerne av disse nettstedene, sier administrerende direktør i Göta Havrett, Camilla Brännström, til Aftonbladet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.