Anorektiske tvillinger døde sammen

Foto: (YouTube)

Det berømte tvillingparet sultet seg nesten i hjel. Denne uken døde de i husbrann. Les den tragiske historien.

29.08.12 13:31

(SIDE2): Clare og Rachel Wallmeyer (42) fra Melbourne i Australia døde denne uken i sitt eget hjem.

Sultet
De berømte anorektiske tvillingene har levd et turbulent liv der de nærmest sultet seg til døde flere ganger i årenes løp. Selv om brannen i hjemmet de to delte var en ulykke, skal tvillingene ha uttrykt at de ønsket å dø sammen.

Clare og Rachel ble avhengig av hard trening i ung alder. De var begge dyktige langdistanseløpere på skolen, men da treningen tok overhånd ble begge sykelig opptatt av kropp og mat. De fikk anoreksi tidlig, og kjempet mot sykdommen helt til de døde denne uken. Både foreldre, sosialarbeidere og politi skal ha forsøkt å hjelpe kvinnene i deres livslange kamp - uten hell.

De to beskrev seg selv som perfeksjonister innen biomedisinsk vitenskap og fysisk utdanning som de begge studerte i mange år. De var helt bestått av maratonløp, og skal ha løpt så mye at føttene deres ble stress- og senskadet.

I over to tiår med intens slanking vitret kroppene deres nærmest bort, og på det laveste skal de to ha veid knappe 25 kilo. Leger skal ha uttalt at benstrukturen minnet om den kvinner har fra 70-årsalderen. De så ut som levende skjelett mesteparten av livet.

Drepte nesten hverandre
De to kvinnene har figurert på australsk TV flere ganger, hvor de har fortalt sin livshistorie og kampen de kjempet mot anoreksien fra de var tenåringer. De fortalte i et intervju for et par år siden at det de trodde det bare var et tidsspørsmål før de døde, og at de sannsynligvis kom til å dø sammen.

Ifølge den britiske avisen Daily Mail skal de to ha forsøkt å drepe hverandre opp igjennom årene. Rachel ble siktet for drapsforsøk på Clare for noen år siden etter at hun forsøkte å kvele henne. Siktelsen ble senere droppet.

Spiste ingenting
Kvinnene ble intervjuet av australske 60 Minutes der de beskrev sin oppsiktsvekkende hverdag.

- Vi spiser hovedsakelig ingenting. Vi tar kanskje en bit vannmelon, fortalte Clare.

- Og cola light, og kaffe, la Rachel til.

I løpet av dagen tok de også opptil 20 avføringsmidler. Alkohol og sigaretter var også noe av det de skal ha misbrukt.

De to var klare på at de ikke hadde noen andre enn hverandre. De hadde aldri vært forelsket i noen eller hatt noen jobb i løpet av livet.

- Vi kommer i det minste til å dø sammen, sa Rachel.

- Å være med Rachel gjør det litt enklere å dø, sa Clare.

Se nyhetssendingen under:

HTML EMBED

Anoreksi (anorexia nervosa):

Anorexia nervosa (AN) er en spiseforstyrrelse kjennetegnet ved en vegring mot å opprettholde en sunn kroppsvekt, og en tvangspreget frykt for å gå opp i vekt på grunn av et forvrengt selvbilde. Anoreksi er en alvorlig psykisk lidelse som ofte er ledsaget av andre lidelser, og har høyest dødelighet av alle psykiske lidelser.

Tilstanden er klassifisert som en psykisk lidelse i det offisielle diagnosesystemet ICD-10.

Stereotypen er at AN helst rammer unge hvite kvinner, men menn og kvinner i alle aldre og av ulike etniske, sosioøkonomiske og kulturelle bakgrunner kan få anoreksi.

Kilde: Wikipedia

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.