Gå til sidens hovedinnhold

Ansatt-flukt fra Leo Burnett

Navn som Katrine Bervel, Atle Skageng (bildet) og Ole Kristian Ellingsen er borte fra Leo Burnett det siste året. 17 profilerte ansatte har funnet seg annet å gjøre.

I går ble det kjent at fem av Leo Burnetts profilerte medarbeidere slutter for å starte opp et nytt reklamebyrå, men de er ikke de eneste som har sluttet i byrået det siste året.

En etter en har sentrale ansatte sluttet i Leo Burnett det siste året, sammen med oppsigelser av knapt 20 personer, er det et betraktelig redusert Leo Burnett som kjemper for å overleve.

Det siste året har hele 17 sentrale ansatte sluttet i byrået, viser en opptelling Propaganda har foretatt.

Året startet med at, Ole Kristian Ellingsen, en av DM-bransjens mest kjente og premierte profiler sluttet som kreativ leder og tekstforfatter i Leo Burnetts direkteavdeling for å bli tekstforfatter i JBR McCann Direkte. Ikke lenge etter sluttet Ørnulf Johnsen for å begynne som konsulent i Try.

Mer profilert enn Johnsen er kanskje Jens Bonesmo, som nå leder SDG. Han gikk ut av Leo Burnetts ledergruppe i mars i år for å bli seniorkonsulent og leder for kjedeutvikling hos JBR. I Leo Burnett var han daglig leder og produsent for Leo Fortfilm. Samme måned sluttet en av Leo Burnetts "grand old men", Erik Hersoug, for å bli kreativ direktør i Kreativt Forum. Han har jobbet som kreatør i en årrekke og fylte nylig 60 år. De siste ni årene har han jobbet som tekstforfatter i Leo.

Ikke lenge etter sluttet - i mai - Katrine Bervell for å bli grafisk ansvarlig i Kitchen, et byrå som riktignok er eid av Leo Burnett. Bervell er en av Norges mest vinnende AD`er gjennom de siste 10 årene med gull i Cannes Lions og Grand Prix fra Eurobest som et foreløpig høydepunkt.

Etter forsvant nok en av byråets mest profilerte medarbeidere, Atle Skageng. I august ble det kjent at Skageng tok veien til New Deal, etter flere år i byrået. Med Skageng mistet Leo Burnett en av bransjens mest erfarne konsulenter med fartstid i Myres Lintas, Nordskar & Thorkildsen, JBR og Bates. Først som tekstforfatter, siden som byråleder i Bates og konsulent.

Like etter tok det kreative paret Camilla Bjørnhaug og Preben Moan samme vei. Ett år etter hjemkomsten fra Bates Singapore forlot Camilla Bjørnhaug og Preben Moan Leo Burnett til fordel for nye utfordringer hos New Deal.

Personalflukten fortsatte i september. Øystein Aurlien ble ansatt som ny seniorkonsulent i Staal, mens Sigurd Sørensen (bildet) sluttet for å bli markedsdirektør i Choice. Han var partner og konsulent i byrået. Samme måned ble det kjent at konsernsjef for Leo Burnett Nordic, Morten Polmar, forlater selskapet ved årsskiftet etter tre år med ansvar for selskapets samlede virksomhet i Norden og Baltikum. Han har også vært toppsjef i byråets norske avdeling.

Etter nesten syv år som konsulent og produksjonsansvarlig for nye medier hos Leo Burnett ble Ruben Søgaard konsulent hos nettbyrået Apt. Han tok med seg programmererne Åge Reinås og Pål Smitt-Amundsen.

I går ble det altså kjent at nye fem profilerte medarbeidere slutter i byrået, for å starte et nytt byrå. Byråets kreative leder, Erik Heisholt, var den kanskje mest kjente av dem. I tillegg slutter Stig Bjølbakk og Henrik Sander, kun et knapt år etter at de kom til Leo Burnett fra New Deal. Også Njål Berge og tidligere bates-sjef Lasse Polmar (bildet) er blant de fem som nå takker for seg.

Ifølge Dagens Næringsliv ble fire av de fem medarbeiderne som nå slutter ansatt etter at Leo Burnett begynte å slite. Byrået ansatte høyt profilerte og gasjerte medarbeidere som skulle bidra til å snu utviklingen.

Samme periode har Propaganda bare klart å bringe på det rene at tre personer er ansatt i byrået. I tillegg til Bjølbakk og Sander, ble Patrick Tepfers ansatt i stillingen som finansdirektør i Leo Burnett, samt får en internasjonal rolle i Leo Burnett Nordic, samt ansvar for den daglige driften av Leo Support.

Tidligere har flere andre kjente navn forsvunnet ut. I fjor ble Kitchen startet opp, med Leo Burnett som største aksjonær. Byrået ble startet opp av noen av de mest profilerte navnene i byrået; Haakon Dahl, Bjørn Polmar, Bendik Romstad og Anne Gravningen.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget