*Nettavisen* Nyheter.

Ansatt i Kystverket siktet for økonomisk utroskap

En ansatt i Kystverket er siktet for grov økonomisk utroskap.

13.01.11 15:25

Mannen er siktet for grov økonomisk utroskap for nærmere 19 millioner kroner.

- Det var Kystverket selv som kom til oss med en anmeldelse lille julaften. Vi har foretatt ransaking og har hatt vedkommende inn til avhør, men har ennå ikke etterforsket saken ferdig eller kontrollert riktigheten av anmeldelsen, sier politiadvokat Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen.

Skal ha pågått i sju år
Han sier mannen som er siktet er ansatt ved Kystverket i Ålesund og at forholdet skal ha pågått i sju år.

I denne perioden skal vedkommende via et selskap han har kontroll på levert fiktive fakturaer for varer og tjenester til Kystverket.

Har lagt kortene på bordet
Skovly sier siktede i avhør har innrømmet forholdet.

- Skyldspørsmålet er avgjort. Dette handler om straffeutmåling, sier advokat Erling Flisnes, som representerer mannen, til smp.no

- Han er veldig opptatt av å få frem at det ikke er noen andre som er involvert. Han har ført alle bak lyset, og det har han vært alene om, sier Flisnes til avisen.

Advokaten popplyser at mannen selv har bedt om å bli sagt opp fra Kystverket.

Kystverket er Fiskeri- og kystdepartementets etat for sjøtransport, sjøsikkerhet, havner og beredskap mot akutt forurensning.

Hovedkontoret ligger i Ålesund. Videre har Kystverket regionkontor i Arendal, Haugesund, Kabelvåg og Honningsvåg og en beredskapsavdeling i Horten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.