Asylsøkeren som er siktet i saken, er nå flyttet til et annet mottak i Norge.

Kvinnen som er i 40-årene, forteller til NRK at hun har vært sykmeldt fra jobben på asylmottaket i hjembygda siden dette skjedde tidlig på morgenen 20. september. Det var to på jobb, men kvinnen var alene da dette skjedde.

– Han sprang etter meg, slengte meg opp mot et skap og hold meg fast. Han tok meg både her og der. Jeg var helt sikker på at han skulle klare å voldta meg, forteller kvinnen.

Prioritert sak

Kvinnen fikk ropt etter hjelp og låste seg inn på et rom, politiet ble varslet og kom raskt til stedet.

– Vi ser alvorlig på saken, og prioriterer slike forhold, sier lensmann i Hemne og Snillfjord, Anette Ertvåg.

Den siktede var under 18 år og ble sluppet fri etter noen timer. Politiet bekrefter at han nå er flyttet til et annet sted i landet.

Kvinnen sier hun frykter den unge mannen vil forgripe seg på andre kvinner.

– Dette kommer helt sikkert til å skje igjen – flere ganger. Og kanskje det får et helt annet utfall enn for meg, sier hun til NRK.

– Nulltoleranse

Stortingsrepresentant for Høyre, og medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen, Mudassar H. Kapur, reagerer sterkt på saken.

– Veldig mange flinke mennesker, både profesjonelle og frivillige, jobber i mottakene for at asylsøkerne skal få et godt opphold mens de venter på å få sin søknad behandlet eller bli bosatt i en kommune. De fortjener å kunne gjøre denne jobben uten å være redde for sin sikkerhet, sier han til NTB.

Selv om det er få slike tilfeller, er hvert eneste tilfelle ett for mye, mener Kapur.

– Det må være krystallklart fra dag én hvilke regler som gjelder i Norge og på mottaket, og at det er nulltoleranse for denne type atferd. Disse gutta må skjønne i klare ordelag at det bare er å legge fra seg machokulturen først som sist, og at slik atferd vil bli straffet.

Mottakssenteret i Kyrksæterøra har en døgnbemannet avdeling for enslige mindreårige asylsøkere med plass til 40 ungdommer i alderen 15 til 18 år. (©NTB)