*Nettavisen* Nyheter.

Ansatt slått i ansiktet med spade

NULLTOLERANSE: - Kragerø kommune anmelder all vold og alle trusler mot ansatte, sier ordfører Kåre Preben Hegland. Foto: Per Eckholdt (Kragerø Blad Vestmar)

En kommunalt ansatt ved Servicesenteret i Kragerø kommune har blitt slått i ansiktet av en klient både med spade og hånd.

- Alt som har med trusler og vold mot ansatt i kommunen å gjøre, blir politianmeldt. Her er det nulltoleranse, slår ordfører Kåre Preben Hegland fast overfor Kragerø Blad Vestmar.

Kragerøordføreren har anmeldte en person til politiet etter en trussel- og voldshendelse 18. mars.

Ringte et utall ganger

En person skal ha ringt et utall ganger til sentralbordet i Kragerø kommune. Av anropene besvarte sentralbordet tre-fire samtaler. Vedkommende innringer ønsket å bli satt over til barnevernet i kommunen, men på grunn av språkbruken og stemmevolumet ble ikke personen satt over, og fikk beskjed om å ringe tilbake når vedkommende hadde roet seg.

Personen skal ha kommet med en rekke trusler og beskrivelser av sentralbordmedarbeideren som ikke egner seg på trykk. Truslene som ble framsatt skal blant annet ha vært: «Jeg skal komme og banke livsskitten ut av deg» og «jeg skal komme og ta deg med en spade».

Betjeningen ved sentralbordet gjorde ikke noe mer med den ubehagelige telefonhenvendelsen ettersom vedkommende var kjent for å komme med verbale trusler og sjikanering på telefonen.

Halvannen time senere dukket vedkommende opp ved skranken i Servicesenteret med en bilspade. Personen ble spurt om hva personalet kunne hjelpe med.

Slo i ansiktet

Vedkommende forlangte å snakke med en navngitt ansatt i barnevernet. Personen ble forklart at barnevernet ikke var lokalisert på rådhuset, men i administrasjonsbygget på Tangen. Vedkommende skal deretter ha tatt bilspaden og slått den ansatte i ansiktet samtidig som personen kom med et par slag med hånden. En annen kommunalt ansatt kom til og gikk imellom og fulgte personen ut. Den kommunalt ansatte skal ikke ha fått alvorlige fysiske skader og skal heller ikke ha vært sykemeldt. Vi vurderer løpende sikkerheten for våre ansatte. I anmeldelsen ber kommunen politiet klarlegge om noe straffbart har skjedd, og viser det seg at det er tilfelle vil kommunen begjære vedkommende straffeforfulgt.

- Vi vurderer løpende sikkerheten for våre ansatte. Alle ønsker en mest mulig åpenhet, men når slike ting skjer må vi ta nye runder i forhold til forholdsregler, sier ordfører Kåre Preben Hegland.

- Vi har hatt noen tilfeller av trusler og vold i den tiden jeg har vært ordfører. Men hvor mange husker jeg ikke, kommenterer han.

- Jeg har kjennskap til denne hendelsen, og jeg er helt enig med ordføreren. Det er nulltoleranse mot trusler og vold mot kommunalt ansatte, sier hovedverneombud Gry E. Nilsen i Kragerø kommune.

Les flere saker i Kragerø Blad Vestmar

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.