De to har anmeldt sykehjemmet for grov diskriminering. Saken er i tillegg klaget inn til Likestillings- og diskrimineringsombudet, melder TV 2.

– Jeg er veldig sjokkert. Jeg har bodd i Norge og Stavanger i 18 år og aldri følt meg så undertrykt som jeg gjør etter dette vedtaket. Det er utrolig rasistisk og diskriminerende, sier den ene kvinnen til kanalen.

Les også: Norsk sykehjem forbyr hijab

Fem av de 110 ansatte ved sykehjemmet bruker hijab, men det har aldri kommet inn klager fra verken pårørende eller pasienter om ansattes hijabbruk, sier daglig leder Geir Andersen ved Blidensol sykehjem.

Vedtaket om å forby religiøse og politiske plagg ble fattet 2. september i år, skrev Rogalands Avis onsdag.

Les også: Oslo kommune refses for å ha bedt jobbsøker ikke bruke hijab

Forbudet er begrunnet med beboernes velvære, og det pekes på at personer med demens fungerer best i velkjente og trygge omgivelser.

– Dersom det brukes klesplagg som er ukjente for pasienten, som for eksempel hijab, turban eller palestinaskjerf, kan dette skape forvirring og utrygghet. Fra før av, og nå i økende grad, er det ansatte med fremmed, utenlandsk utseende og med til dels dårlig norsk språk, heter det i begrunnelsen for vedtaket. (©NTB)

Les også: Hagen mener pasientene skal bestemme om hijab

Les også: Pasientombud: - Kan ikke se at hijab er saklig grunn til å be om ny pleier