*Nettavisen* Nyheter.

Ansatte i Justisdepartementet delt i synet på høyblokken

Oslo (NTB): Det er flertall blant de ansatte i Justisdepartementet for å flytte tilbake til regjeringskvartalet.

20.01.12 12:57

I en undersøkelse NRK har gjennomført blant de ansatte i Justis- og beredskapsdepartementet svarer 87 prosent at det er greit å flytte tilbake til regjeringskvartalet hvis høyblokken rives og området bygges om.

På spørsmålet om høyblokken bør rives eller stå, er de ansatte mer splittet. Da svarer 39,9 prosent at den bør bli stående, mens 37,8 prosent mener den bør rives.

- Svarene var som ventet - todelt om høyblokken skal stå eller rives, sier Arnt Even Hustad, tillitsvalgt for Norsk Tjenestemannslag i Justis- og beredskapsdepartementet. Hustad mener selv at høyblokken bør bevares.

- Høyblokken bør stå som en bauta etter 22. juli. En gal manns verk kan ikke rive ned noe som står så stødig som høyblokken og hele strukturen som Norge hviler på, sier Hustad.

Tillitsvalgt for Parat, Anne Riascos, sier at det ikke er praktisk mulig for departementet å flytte tilbake til høyblokken dersom statsministeren også skal tilbake.

- Det var ikke plass til hele Justisdepartementet i utgangspunktet, så hvis vi skal tilbake, så må vi få hele høyblokken, mens Statsministerens kontor flyttes til et annet sted, sier Riascos. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.