*Nettavisen* Nyheter.

Ansatte i milliardselskap får én månedslønn i sluttpakke

Hjelmeland (NTB): 50 ansatte i Marine Harvest vil samlet få 1,9 millioner kroner i etterlønn når avdelingene deres legges ned. Selskapets toppsjef vil alene få over 4,5 millioner kroner dersom han må slutte.

De ansatte i Marine Harvest i Hjelmeland i Ryfylke og Ålesund må velge mellom å jobbe ved hovedkontoret i Bergen, eller å miste jobben når avdelingene legges 31. juli. Sluttpakken de er tilbudt er én månedslønn, skriver Bergens Tidende.

Skulle derimot toppsjefen Alf-Helge Aarskog miste jobben, vil han få 12 måneders etterlønn. Det utgjør 4,75 millioner kroner.

De ansatte reagerer på tilbudet som de ikke mener er godt nok. De ba om seks måneders etterlønn, slik at de kunne få litt tid til å finne nye jobber.

Kommunikasjonssjef Ola Helge Hjetland i Marine Harvest understreker at de ansatte ikke bare har fått tilbud om å fortsette i sine jobber i Bergen, og en måneds etterlønn.

- De har også fått tilbud om støtte til utdanning, omstillingsrådgivning og eventuelt etableringsstøtte, sier Hjetland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.